Οι 10 κορυφαίες ατάκες του Μουρίνιο!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, «χτύπησε» ξανά αυτήν την εβδομάδα, αφού παραδέχθηκε πως προσέβαλε και μάλιστα δυο φορές, Ιταλό δημοσιογράφο, επειδή τον ενόχλησε η παρουσία του! βέβαια, ο Πορτογάλος προπονητής, μας έχει συνηθίσει σε τέτοια...

Ας θυμηθούμε 10 από αυτά:

10) «Αυτό δεν ήταν σκορ για αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά, χόκεϊ! Στην προπόνηση, συνήθως βάζω τους παίκτες μου να παίζουν τρεις εναντίον τριών και όταν το σκορ φτάσει 5-4, τους στέλνω στα αποδυτήρια γιατί δεν παίζουν καλή άμυνα», - σχολίασε ο Μουρίνιο στην νίκη της Τότεναμ με 5-4 επί της Άρσεναλ τον Νοέμβριο του 2004.

9) «Όπως λέμε στην Πορτογαλία, «έφεραν ένα λεωφορείο και το τοποθέτησαν μπροστά από το τέρμα». Θα ήμουν απογοητευμένος αν είχα πληρώσει 50 λίρες για να δω αυτό το παιχνίδι και η Τότεναμ, μόνο αμυνόταν. Μόνο μια ομάδα ήθελε την νίκη, εκείνοι ήρθαν μόνο για να μην χάσουν. Αυτό είναι άδικο για την απόδοση μας», - είπε ο Μουρίνιο μετά απο μια ισοπαλία 0-0 της Τσέλσι κόντρα στην Τότεναμ.

8) «Η Μπαρσελόνα έχει σπουδαία ομάδα. Αλλά σε 200 χρόνια ιστορίας, αυτός ο σύλλογος, έχει κατακτήσει μια και μόνο φορά το Champions League. Εγώ είμαι προπονητής πολύ λιγότερα χρόνια και έχω καταφέρει ακριβώς το ίδιο!», - σχολίασε για την ομάδα της Μπαρτσελόνα την σεζόν 2005-2006. Λίγο μετά το κατέκτησε για δεύτερη φορά η «Μπάρσα».

7) «Είδα τους παίκτες και τον προπονητή τους, να κάνουν τον γύρο του θριάμβου, μετά την ήττα τους από εμάς, στην έδρα τους. Στην Πορτογαλία, αν κάνεις κάτι τέτοιο, θα σου πετάξουν μπουκάλια». - Αυτό ήταν το σχόλιο του ιδιόρρυθμου τεχνικού, για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την σεζόν 2003-2004.

6) «Τους δίνω τα συγχαρητήρια μου, γιατί κέρδισαν. Αλλά εμείς ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Δεν χάσαμε αυτό το παιχνίδι. 90 λεπτά ήταν ισόπαλο και μετά από δύο ώρες ήταν ακόμα ισόπαλο. Χάσαμε δυο πέναλτι.» - Μουρίνιο μετά την ήττα από την Τσάρλτον για το «Carling Cup» το 2005

5) «Ίσως, όταν θα είμαι 60 ετών και θα προπονώ στο αγγλικό πρωτάθλημα για 20 χρόνια και θα έχω τον σεβασμό όλων, να έχω και την δύναμη να μιλάω στους ανθρώπους και να τους κάνω να τρέμουν». – είπε ο Μουρίνιο για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

4) «Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη με κουλτούρα και σπουδαία θέατρα και αυτό το αγόρι (Λιονέλ Μέσι), διδάχθηκε καλά. Έμαθε να είναι θεατρίνος». – είπε ο Μουρίνιο για τον Μέσι, τον Φεβρουάριο του 2006.

3) «Έκανα μαθήματα Ιταλικών 5 ώρες την ημέρα για πολλούς μήνες, για να μπορώ να επικοινωνώ με τους παίκτες, τους δημοσιογράφους και τους οπαδούς. Ο Ρανιέρι, πέρασε 5 χρόνια στην Αγγλία και ακόμα δυσκολεύεται να πει «καλημέρα» και «καλησπέρα». Είχε κερδίσει κάποτε ένα «Super Cap», έναν ασήμαντο τίτλο. Ποτέ δεν κέρδισε κάτι σπουδαίο. Ίσως πρέπει να αλλάξει νοοτροπία, αλλά είναι πολύ γέρος για αυτό» - είπε ο Μουρίνιο για τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

2) «Νομίζω ότι είναι «ηδονοβλεψίας». Του αρέσει να βλέπει τους άλλους ανθρώπους. Υπάρχουν κάποιοι τύποι, που όταν είναι στο σπίτι, έχουν κάτι μεγάλα τηλεσκόπια και παρακολουθούν τι συμβαίνει στα άλλα σπίτια. Λέει, λέει, λέει για την Τσέλσι...» - είπε ο Μουρίνιο για τον Αρσέν Βενγκέρ.

1) «Η ιστορία μου σαν προπονητής, δεν μπορεί να συγκριθεί με του Φρανκ Ράικαρντ. Εκείνος έχει μηδέν τίτλους και εγώ έχω πάρα πολλούς» - είπε ο Μουρίνιο για τον πρώην προπονητή της Μπαρσελόνα.