"Χαρούμενος για τον Γκέκα"

Για τη μεταγραφή του Φάνη Γκέκα στη Χέρτα Βερολίνου μίλησε στη Bild ο Οτο Ρεχάγκελ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ του διεθνούς επιθετικού, τονίζοντας ότι στη νέα του ομάδα θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να είναι έτοιμος για το Μουντιάλ. "Ο Γκέκας τοποθετείται ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς και περιμένει. Πολλές φορές διατρέχει τον κίνδυνο να βρεθεί σε θέση οφσάιντ", δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ο Ρεχάγκελ και συνέχισε:

"Οταν έχει πίσω του τεχνίτες παίκτες, όπως ο Ράφαελ, που μπορούν να του δώσουν την μπάλα την κατάλληλη στιγμή, είναι πολύ γρήγορος και μπορεί να σκοράρει αμέσως. Ομως, κάνει πολλή δουλειά και πιο πίσω. Δεν χρειάζεται να είναι ο μοναδικός προωθημένος. Μπορεί να αγωνιστεί ως παρτενέρ του Ράμος, με τον Ράφαελ πίσω τους".

Ο 71χρονος τεχνικός κλήθηκε να σχολιάσει και τον χαρακτήρα του Γκέκα: "Εγώ σαν προπονητής δεν βλέπω την ηλικία ενός παίκτη. Βλέπω αν μπορεί ή όχι. Οταν πήρα τον Μάνφρεντ Μπούργκσμιλερ στη Χέρτα ήταν 36 ετών κι όμως πέτυχε 21 γκολ το 1990.

Ο Γκέκας ως άνθρωπος είναι εσωστρεφής και θα πρέπει να τον προσεγγίσει ο άλλος. Αλλά η Χέρτα τον πήρε για επιθετικό κι όχι για να μιλά. Η οικογένειά του είναι τα πάντα για αυτόν. Εχω γνωρίσει τη σύζυγο και τα παιδιά του και έχουμε φάει όλοι μαζί. Είναι πολύ συμπαθητικοί".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι η συμμετοχή του Γκέκα στη Χέρτα θα τον βοηθήσει να παρουσιαστεί έτοιμος στο Μουντιάλ του προσεχούς καλοκαιριού: "Είμαι χαρούμενος για εκείνον τώρα. Στη Λεβερκούζεν δεν έπαιρνε ευκαιρίες. Αν θέλει να πάει καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα πρέπει να κάνει καλή δουλειά στη Χέρτα".

Παρόλο που πολλοί υποστήριξαν ότι ο Ρεχάγκελ επηρέασε τη διοίκηση της Χέρτα για την απόκτηση του 29χρονου επιθετικού, ο ίδιος ο γερμανός ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη: "Δεν είχα καμία σχέση με τη μετακίνηση του Φάνη στη Χέρτα. Δεν προτείνω παίκτες και δεν είχα καμία επαφή με τον κύριο Φούνκελ".

Καταλήγοντας, ο Ρεχάγκελ εξέφρασε την άποψή του για την κατάσταση της ομάδας του Βερολίνου, τονίζοντας ότι η παραμονή εξαρτάται από εκείνη: "Θεωρητικά είναι δύσκολο να παραμείνει στην κατηγορία. Αλλά στην πράξη, όλα είναι πιθανά. Είναι στο χέρι της Χέρτα να μείνει στην Bundesliga".

sport.gr