Η... γαλανόλευκη πρεσβεία

Εκδήλωση προς τιμήν της Εθνικής ομάδας διοργάνωσε η Πρεσβεία της Νότιας Αφρικής. Σ' αυτήν παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο τεχνικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας και ο Γρηγόρης Μάκος.

Ο Γρηγόρης Μάκος ισχυρίστηκε από μέρους του: «Η Νότια Αφρική είναι μία άλλη χώρα. Έχει άλλη κουλτούρα σε σχέση με μας. Εμείς θα πάμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Προσωπικά έχω στο μυαλό μου το Μουντιάλ, που θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Το περιμένω πώς και πώς. Μακάρι να είμαι στην αποστολή».

Στην ίδια εκδήλωση βρέθηκαν και οι κ.κ. Πιλάβιος και Φύσσας. «Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε θέματα ασφάλειας», τόνισε ο Τάκης Φύσσας. Επίσης είπε πως για το φιλικό της 3ης Μαρτίου του 2010, που θα γίνει ή στην Αθήνα, ή στην Πάτρα ή στον Βόλο, το ζητούμενο είναι να βρεθεί για αντίπαλος μία ομάδα από την Αφρική. Υποψήφιες είναι οι Γκάνα, Σενεγάλη και Ακτή Ελεφαντοστού. Από εκεί και πέρα το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της Ελλάδας πρόκειται να λάβει χώρα στο Ντέρμπαν.

Όσον αφορά στην Πρέσβειρα της Νότιας Αφρικής στην Ελλάδα σχολίασε πως όποιος ταξιδέψει στην Αφρική θα ζήσει μοναδικές στιγμές και έκανε κάλεσμα προς τους Έλληνες φιλάθλους να ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική.

gazzetta.gr