Προπηλακισμοί στο Τορίνο!

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Γιουβέντους μετά την ήττα και από την Κατάνια, καθώς 3.000 τιφόζι προπηλάκισαν διοίκηση και ομάδα στο «Κομουνάλε», διαδηλώνοντας υπέρ του Αντρέα Ανιέλι.

Μετά τα αυγά στο πούλμαν της ομάδας κατά την άφιξη της στο γήπεδο για το ματς με τους ουραγούς, τις γυρισμένες πλάτες των οργανωμένων κατά τη διάρκεια του αγώνα και τα υβριστικά συνθήματα κατά του Φελίπε Μέλο, η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για όλους στη Γιουβέντους μετά τη λήξη του ματς.

Περίπου 3.000 οπαδοί περίμεναν έξω από το γήπεδο και αποδοκίμαζαν τους πάντες με τα πάντα, με τους οργανωμένους να φωνάζουν συνεχώς το όνομα του Αντρέα Ανιέλι, γιου του αείμνηστου Ουμπέρτο, ζητώντας να πάρει αυτός τον έλεγχο της Γιουβέντους και να παραμεριστούν οι Τζον και Λάπο Έλκαν, εγγονοί του Τζιάνι Ανιέλι.

Από τα συνθήματα δεν ξέφυγε, φυσικά, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Μπλαν και ο αθλητικός διευθυντής Αλέσιο Σέκο, ενώ οι DRUGHI, ο μεγαλύτερος και πιο σκληροπυρηνικός σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών της Γιουβέντους, είχε αναρτήσει πανό που ανέφερε ότι «δε θέλουμε μια ομάδα χωρίς αρχ...»!

Μπλαν: «Δε φεύγει κανείς»!
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Μπλαν τόνισε ότι δε θα γίνει καμία αλλαγή στη διοίκηση ή στην ομάδα, επειδή όλοι τους έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον!

«Το πλάνο μας δε θα αλλάξει και έχουμε πάντα εμπιστοσύνη στον Φεράρα και τους συνεργάτες του. Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά και αυτή η διακοπή λόγω εορτών έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Κατανοώ την οργή των τιφόζι, καθώς υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από τη Γιουβέντους. Δε θα κάνουμε καμία αλλαγή στην ομάδα τον Ιανουάριο. Εχουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα, απλά θα πρέπει να βγάλουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί ορισμένοι παίκτες δεν αποδίδουν όπως μπορούν, αλλά θα το λύσουμε αυτό. Οι Ντιέγκο και Φελίπε Μέλο έχουν αποδείξει ότι μπορούν να δώσουν πολλά περισσότερα από όσα δίνουν ως τώρα».

Φεράρα: «Δεν εγκαταλείπω το πλοίο»
Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Τσίρο Φεράρα, από τον οποίο πολλοί περιμένουν ότι θα παραιτηθεί μήπως και περισώσει κάτι από το όνομα που έφτιαξε επί χρόνια αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μεγάλης Κυρίας. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος δηλώνειο αποφασισμένος να παραμείνει για να συνεχίσει το... έργο του.

«Την ίδια απογοήτευση που νιώθουν οι οπαδοί μας νιώθω κι εγώ, όπως και οι παίκτες. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα θέλαμε και περνάμε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Είναι μια περίοδος κατά την οποία τα πράγματα πάνε εντελώς στραβά για εμάς, είμαστε στο μέσο μιας καταιγίδας, αλλά αν παραμείνουμε ενωμένοι πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να βρούμε τη λύση. Εγώ δεν πρόκειται να εγκαταλείψω το πλοίο αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Φεράρα, καταλήγοντας ότι «δεν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα. Αν ήταν μόνο ένα, θα ήταν εύκολο να το εντοπίσουμε και να το λύσουμε. Είναι μια σειρά από πράγματα που δε γίνονται όπως πρέπει και μας οδηγούν σε αυτό το σημείο. Ξέρουμε ότι δεν τα πάμε καλά, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες για αυτό».

Και πανό για Μπαλοτέλι!
Μέσα σε όλα αυτά, οι τιφόζι της Γιουβέντους θυμήθηκαν ξανά και τον Μάριο Μπαλοτέλι, για τον οποίο σήκωσαν το ακόλουθο πανό: «Ο μαύρος δεν μπορεί να είναι Ιταλός»...