«Ευνοείστε την Ίντερ»!

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο «Calciopoli» καθώς ο Φράνκο Καράρο υποστηρίζει πως έδωσε συμβουλή σε διαιτητή για εύνοια της Ίντερ!

Η δίκη για το σκάνδαλο «Calciopoli» έχει μεταφερθεί στα πολιτικά δικαστήρια και αυτή την περίοδο καταθέτουν διάφοροι πρώην παράγοντες. Σήμερα, στην ακρόαση που γίνεται στη Νάπολι, κατέθεσε ο Φράνκο Καράρο, ο πρόεδρος της Ιταλικής ποδοσφαιρικές ομοσπονδίας (FIGC) την περίοδο εκείνη. Ο Καράρο αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε με τον Πάολο Μπέργκαμο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος διαιτησίας για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και ο οποίος παραιτήθηκε στις 4 Ιουλίου του 20006. Σύμφωνα με την συνομιλία, ο Καράρο ζήτησε από τον Μπέργκαμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όσον αφορά τον διαιτητή του μεγάλου ντέρμπι της Γιουβέντους με την Ίντερ τον χειμώνα του 2004.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της FIGC, τόνισε με επιμονή στον Μπέργκαμο, πως αν κάποια ομάδα θα έπρεπε να ευνοηθεί αυτή να ήταν η Ίντερ και όχι οι «μπιανκονέρι»! Και ο λόγος είναι πως ήδη υπήρχε πολύ γκρίνια από τους «νερατζούρι» για την ευνοϊκή αντιμετώπιση που θεωρούσαν ότι είχε η Γιουβέντους!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Καράρο, ο οποίος δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Λουτσιάνο Μότζι, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον... εγκέφαλο του «Calciopoli» λέγοντας πως ήταν αυτός που πρότεινε με επιμονή στην FIGC να προσλάβει τον Μαρτσέλο Λίπι μετά το αποτυχημένο πείραμα με τον Τραπατόνι, και ουσιαστικά έπαιξε και αυτός σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 2006.

Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένεται και η κατάθεση του άλλοτε τεχνικού των Μίλαν και Γιουβέντους, Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δεν έχει καταθέσει παρά τις τρεις κλήσεις που το έγιναν. Μάλιστα, οι Ιταλοί αναφέρουν πως σε περίπτωση που αρνηθεί και για τέταρτη φορά, τότε θα στείλουν αστυνομία στο Λονδίνο να τον συλλάβει και να τον φέρει στην χώρα για να καταθέσει!

gazzetta.gr