Απειλή θανάτου!

Η θανατική ποινή περιμένει τους 12 παίκτες της Ερυθραίας ως τιμωρία, εάν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σύμφωνα με τα λεγόμενα ανώτατου αξιωματούχου της αφρικανικής χώρας! Οι Αφρικανοί παίκτες αυτομόλησαν ύστερα από τουρνούα που διεξήχθη στην Κένυα και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα.

Οι παίκτες προκειμένου να πάρουν την άδεια να ταξιδέψουν, είχαν ορκιστεί πως θα επέστρεφαν στη χώρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αντίστοιχο περιστατικό, μια και στο παρελθόν αθλητές έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, γι΄αυτό το λόγο το καθεστώς της Ερυθραίας λαμβάνει αυτά τα μέτρα. Το αίτημά τους για παροχή πολιτικού ασύλου θα συζητηθεί το προσεχές διάστημα, αλλά η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μετά από περίπου τρεις μήνες.

Ο πρόεδρος της Ερυθραίας, Ησαϊας Αφεβέρκι, είχε οδηγήσει το 1993 τη χώρα του στην ανεξαρτησία από την κηδεμονία της Αιθιοπίας, αλλά στη συνέχεια ανδείχτηκε σε ισόβιος πρόεδρος της χώρας , επιβάλοντας ουσιαστικά δικτατορία. Ο αυστηρός κρατικός έλεγχος στην οικονομία, στον τύπο και στα θρησκευτικά ζητήματα, έχει αναγκάσει περισσότερους από 5 εκ. ανθρώπους να εγλκαταλείψουν την Ερυθραία τα τελευταία χρόνια.
nooz.gr