Εγκώμια Ρανιέρι για την άμυνα των "λύκων"

Απόλυτα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η Ρόμα επικράτησε με 2-0 της Πάρμα, διατήρησε απαραβίαστη την εστία της για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος και σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του Καμπιονάτο, εμφανίστηκε μετά τον κυριακάτικο αγώνα του "Ολίμπικο" ο Κλαούντιο Ρανιέρι. "Όταν παίκτες με το χάρισμα και την ποιότητα του Ζουάν είναι στην ομάδα, είναι λογικό να είμαστε πιο συμπαγείς, όμως θέλω να υπογραμμίσω την καλή δουλειά που έχουν κάνει όλοι για να βοηθήσουν την άμυνα.

Είχα συνηθίσει να βλέπω ομάδες που είχαν μεγαλύτερη πίεση απ'ότι εμείς και παρόλα αυτά δεν δέχονταν τόσα πολλά τέρματα.

Ήξερα ότι θα έπρεπε να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό. Μετά από 14 συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία δεχτήκαμε τουλάχιστον από ένα γκολ, ελπίζω τώρα να κάνουμε 14 σερί ματς χωρίς να δεχτούμε γκολ", τόνισε ο τεχνικός των "λύκων", και συνέχισε:

"Είναι κρίμα που η χειμωνιάτικη διακοπή έρχεται τώρα, τη στιγμή που πηγαίναμε τόσο καλά. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που κάνουμε τώρα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ξεκίνησε η σεζόν και την οργή των οπαδών μας, των οποίων την αγάπη ξαναβρήκαμε.

Το κοινό της Ρώμης πάνω από όλα θέλει από εσένα να παλεύεις σκληρά και μετά να παίρνεις αποτελέσματα, έτσι κάναμε και τα δύο. Είμαι χαρούμενος που επιτρέψαμε στους οπαδούς μας να έχουν χαρούμενα και ξεκούραστα Χριστούγεννα".

Τέλος, ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κατάσταση στην πρώην ομάδα του, Γιουβέντους, η οποία με την ήττα στην Κατάνια έφτασε τις πέντε ήττες στα έξι τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

"Εκεί πρέπει να κερδίζεις. Εγώ αυτό που έπρεπε να κάνω στη Γιουβέντους το έκανα, εκείνο που έπρεπε να πω το είπα.

Τότε είχα προτείνει να πάρουμε έναν παίκτη για αντί-Νέντβεντ, όπως ο Ντιέγκο, αλλά να αλλάξουμε το σύστημα και να δώσουμε χρόνο στην ομάδα να αλλάξει στυλ παιχνιδιού.

Εγώ θα αντιμετώπιζα τις ίδιες δυσκολίες και πιθανότατα θα απολυόμουν".

Από την πλευρά του ο Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος αποχώρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα χωρίς όμως ο τραυματισμός να του είναι σοβαρός, στάθηκε στην ανάκαμψη της ομάδας του το τελευταίο διάστημα:

"Ο τραυματισμός μου δεν είναι σοβαρός και νομίζω ότι θα είμαι έτοιμος μετά τη χριστουγεννιάτικη διακοπή. Ήταν σημαντικό να κλείσουμε τη χρονιά στην τέταρτη θέση και τα καταφέραμε.

Τώρα η βαθμολογία είναι υπέρ μας και θα πρέπει να ξεκινήσουμε το 2010 με την ίδια πίστη", τόνισε ο "καπιτάνο" μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.