Σκέψεις φυγής από Γκουαρδιόλα

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Μπαρσελόνα εξετάζει σοβαρά ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο λόγος, φυσικά, δεν είναι αγωνιστικός, δηλαδή ότι δεν έχει πετύχει στο έργο του, αλλά ακριβώς το αντίθετο! Αφού, λοιπόν, έχει κατακτήσει τα πάντα μέσα σε 1,5 χρόνο, ο 38χρονος προπονητής σκέφτεται να φύγει με το... κεφάλι ψηλά από τους «μπλαουγκράνα», καθώς, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, έχει κουραστεί από την πίεση που έχει υποστεί όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκεται στο «τιμόνι» της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη.

Η «La Razon» γράφει σήμερα ότι ο Γκουαρδιόλα είναι εξαντλημένος, κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι ξέσπασε σε κλάματα μετά τη νίκη επί της Εστουντιάντες και την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων. «Ο κόουτς ξέρει ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για αποχώρηση, από τη στιγμή που βρίσκεσαι στην κορυφή. Ήταν πολλοί μήνες δουλειάς, πολλές ώρες κούρασης, πολλά χαμένα μαλλιά! Ίσως ήρθε η στιγμή για να πει αρκετά. Ο Πεπ ξέρει ότι η πόρτα της Μπαρσελόνα θα είναι ανοιχτή, αν θέλει να επιστρέψει».

Η «Vanguardia», απ’ την πλευρά της, καλεί τον Καταλανό τεχνικό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, για να μη χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» στις προεδρικές εκλογές της Μπαρσελόνα: «Χρειάζεται να δοθεί άμεσα μία απάντηση, έτσι ώστε αυτή η κατάσταση να μην επηρεάσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, βέβαια, δεν έχει πάρει επίσημα θέση για το θέμα, ενώ ο πρόεδρος της Μπάρσα, Ζοάν Λαπόρτα, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Ο Πεπ είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και γνωρίζει τι σημαίνει για τον σύλλογο. Θέλει να συνεχίσει, αλλά τον απασχολούν διάφορά ζητήματα τα οποία σκέπτεται διαρκώς».