Πρωταθλήτρια χειμώνα η Μπορντό

Με τον Νταβίντ Μπεγιόν να σκοράρει δις η Μπορντό συνέτριψε με 4-1 την Λοριάν στο «Σαμπάν Ντελμά», στο πλαίσιο της 18ης ημέρας του γαλλικού πρωταθλήματος. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις για το 2009 στην κορυφή.

Οι Γιρονδίνοι μετράνε επτά συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και έχουν διαφορά εννέα βαθμών από την δεύτερη Μαρσέιγ η οποία έμεινε στο 0-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τη Σεντ Ετιέν, με τον Χατέμ Μπεν Αρφά να μπαίνει ως αλλαγή στο 58' στη θέση του Καμπορέ.

Ο Μπεγιόν άνοιξε το σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα στο 11’ ενώ στο 42’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Λοράν Μπλαν. Ο Φερνάντο Καβενάγκι έκανε σε αντεπίθεση το 3-0 στο 52’ ενώ ο Γιόαν Γκουρκίφ με ωραίο στυλ πέτυχε το 4-0 κόντρα στην ομάδα που προπονεί ο πατέρας του Κριστιάν. Το γκολ της Λοριάν σημείωσε στο 88’ ο Γκαμέιρο.

Ο Λοράν Μπλαν χρησιμοποίησε τους Καρασό, Σαλμέ, Τραορέ (74΄ Γκουφράν), Σανέ, Τρεμουλινάς, Φερνάντο, Ντιαρά, Πλάσιλ, Γκουρκούφ, Καβενάγκι (65΄ Τσάμαχ), Μπεγιόν (66΄ Ζούσιε)

Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχώρισε η εντός έδρας ήττα της τρίτης στη βαθμολογία Μονπελιέ από τη Νανσί (2-0), αλλά και η επικράτηση της Ρεν με 1-0 επί της Παρί Σεν-Ζερμέν. Σημειώνεται ότι αναβλήθηκε η αναμέτρηση της Μπουλόν με τη Σοσό, λόγω της κακοκαιρίας.