Σαν σήμερα 18/01/1961 Γεννιέται ο Peter Beardsley

Eνας από τους πιο βιρτουόζους Αγγλους παίκτες γεννιόταν στις 18 Ιανουαρίου του 1961 στο Newcastle. Ο λόγος για τον Peter Beardsley, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο, φορώντας τις φανέλες αρκετών ομάδων. Carlisle, Manchester United, Newcastle, Liverpool, Everton, Bolton, Fulham και Hartlepool είναι οι ομάδες που αγωνίστηκε στην Αγγλία, ενώ πέρασε και λίγο καιρό σε πρωταθλήματα εκτός Αγγλίας, φορώντας τα χρώματα των Vancouver Whitecaps του Καναδά και των Melbourne Knights της Αυστραλίας.

Εκεί που γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, ωστόσο, ήταν στο Anfield, καθώς αγωνίστηκε με τα χρώματα των Reds κατά την τετραετία 1987- 1991. Mε τη Liverpool ο Beardsley, πρόλαβε να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Αγγλίας και ένα κύπελλο Αγγλίας, πριν τον πουλήσει στην Everton o Graeme Souness έναντι του ποσού του 1 εκ. λιρών.

Ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Μελβούρνη, μετρώντας συνολικά 755 εμφανίσεις, στις οποίες πέτυχε 237 τέρματα, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας 59 φορές, σκοράροντας τις εννιά.
www.englishfootball.gr