Ρονάλντο: "Υποστηρίζω Μίλαν στο ντέρμπι"

Mπορεί ο Ρονάλντο να έχει φορέσει πέντε σεζόν τη φανέλα της Ίντερ (1997-2002) και μόλις μία αυτή της Μίλαν (2007-08), ωστόσο όπως αποκάλυψε το "φαινόμενο" σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιταλικό σταθμό "Sky Italia" θα υποστηρίζει τους "ροσονέρι" στο αποψινό "ντέρμπι της Μαντονίνα".

"Πολλά χρόνια έχουν περάσει από τη συνεργασία μου με την Ίντερ, παρότι διατηρώ μεγάλη αγάπη για τα χρώματα της ομάδας. Ήμουν στη Μίλαν πιο πρόσφατα και βρήκα εκεί μία μοναδική ατμόσφαιρα, είχα μία εκπληκτική σχέση με τους ανθρώπους της και γνώρισα πολύ καλά το σύλλογο. Η ατμόσφαιρα στη Μίλαν είναι μοναδική και διαφορετική σε σύγκριση με όλες τις άλλες ομάδες, οπότε θα υποστηρίζω τους ροσονέρι. Εύχομαι τα καλύτερα στον Λεονάρντο, τα πηγαίνει πολύ καλά για πρώτη φορά που δουλεύει ως προπονητής. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος για τον Ροναλντίνιο, ο οποίος ανακάλυψε ξανά τη χαρά του ποδοσφαίρου. Είναι ένα εκπληκτικό ταλέντο. Πάντως στέλνω τους χαιρετισμούς μου στους οπαδούς και των δύο ομάδων, που με το πάθος τους με έκαναν πάντα να αισθάνομαι αγαπητός", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 33χρονος Βραζιλιάνος στράικερ είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει σε ντέρμπι Ίντερ-Μίλαν και με τη φανέλα των δύο ομάδων, με τον ίδιο να θυμάται ένα περιστατικό που σκόραρε για λογαριασμό των "ροσονέρι" για να δεχτεί το πικάρισμα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα (η Ίντερ είχε ανατρέψει το σκορ) από τον πρόεδρο των "νερατζούρι" Μάσιμο Μοράτι.

"Ο Μοράτι ήταν πάντα πολύ ευγενικός μαζί μου. Προφανώς είναι ο πρόεδρος της Ίντερ και από τη στιγμή που σκόραρα εναντίον τους θα αντιδρούσε. Είναι οπαδός και αγαπάει το ποδόσφαιρο, οπότε χρειάζεται να ξεσπάει. Πρέπει να πω ότι όταν ήμουν στην Ίντερ, οι φίλοι της Μίλαν με σεβόντουσαν. Πρέπει επίσης να παραδεχτώ ότι όταν άλλαξα στρατόπεδο οι οπαδοί της Ίντερ αισθάνθηκαν προδωμένοι, αλλά διατήρησαν αυτό το σεβασμό".