Τζακερόνι: "Ένας νέος κύκλος ξεκινάει"

Λίγο μετά την πρώτη του προπόνηση με τους νέους του παίκτες στο Βινόβο, ο Αλμπέρτο Τζακερόνι παρουσιάστηκε επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου από τη Γιουβέντους, με τον 57άχρονο τεχνικό να υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που να είναι καλύτερες από τη Γιουβέντους και να τονίζει την αναγκαιότητα των "μπιανκονέρι" να γυρίσουν σελίδα.

"Είναι σημαντικό να γυρίσουμε σελίδα. Αναγνωρίζω τη δουλειά που έγινε από τον προκάτοχό μου, επειδή η Γιουβέντους έδειξε πως είχε νοοτροπία νικητή, όμως δεν γνωρίζω τον χαρακτήρα της ομάδας. Μου αρέσουν οι νέες προκλήσεις, ένας νέος κύκλος ξεκινάει. Η ομάδα είναι πολύ σημαντική και δεν ξέρω πόσες ομάδες είναι ανώτερες από τη Γιουβέντους. Θα φέρω τις αντιλήψεις μου στην ομάδα αλλά πάνω από όλα είμαι πεπεισμένος ότι θα καταφέρω να ανταποκριθώ στην πρόκληση", τόνισε ο Τζακερόνι για να συνεχίσει: "Έχω προπονήσει μόλις μία ομάδα υψηλού επιπέδου και αυτή ήταν η Μίλαν. Αυτή η Γιουβέντους την πλησιάζει πολύ. Έχω υπογράψει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου, όμως ελπίζω να φέρω τους διοικούντες σε δύσκολη θέση. Το να κάθεσαι στον πάγκο της Γιουβέντους είναι σαν να είσαι στην κορυφή του κόσμου. Θα προσπαθήσω να μεταδώσω την αποφασιστικότητά μου. Θα ζητήσω από την ομάδα να βγάλει από τα έξω το ταλέντο της. Θα πρέπει να πάρουμε αποτελέσματα και να μην θέσουμε όρια στους εαυτούς μας. Θα δούμε πόσο καιρό θα μας πάρει για να βρεθούμε στο σωστό δρόμο. Ξεκινάμε όπως ακριβώς και στην έναρξη της σεζόν όπου κατά πολλούς η Γιουβέντους πήγαινε για το πρωτάθλημα. Ένας άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο θα πλήρωνε για να έχει τη δυνατότητα να κερδίσει αυτό το στοίχημα. Ο στόχος μου είναι να εξασφαλίσω τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός είναι ο μίνιμουμ στόχος. Μίλησα ξεκάθαρα στην ομάδα και είχα την απάντηση που περίμενα. Θα δουλέψω πολύ όσον αφορά στο μυαλό των παικτών, περιμένω από τους πάντες να είναι διαθέσιμοι, δεν φτάνει το ταλέντο. Θα ήμουν υπερήφανος να αφήσω τη Γιουβέντους έχοντας πετύχει το στόχο μου: την πρόκριση στο Κύπελλο των πρωταθλητών. Αυτός είναι ο κύριος στόχος και αυτό μου ζήτησαν οι διοικούντες". Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της "βέκια σινιόρα" μίλησε για οδυνηρή απόφαση αναφερόμενος στην αντικατάσταση του Τσίρο Φεράρα από Αλμπέρτο Τζακερόνι. "Θα ήθελα για μία ακόμα φορά να τονν ευχαριστήσω. Σέβομαι πολύ τον Τσίρο ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Όμως το ποδόσφαιρο είναι σκληρό και μερικές φορές σε ωθεί να παίρνεις οδυνηρές αποφάσεις. Ο Τζακερόνι εγγυάται εμπειρία σε υψηλότατο επίπεδο, κάτι που είναι απαραίτητο σε μία δύσκολη στιγμή. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού από τη διοίκηση, τους μετόχους και τον ιδιοκτήτη".
Να σημειωθεί πως ο Τσίρο Φεράρα αποχαιρέτησε τη Γιουβέντους με ένα άσχημο σερί αποτελεσμάτων (9 ήττες στα 12 τελευταία ματς), με τους Τορινέζους να έχουν μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, Κόπα Ιτάλια, καθώς και 16 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο της Serie A, Ίντερ.