Πρωταθλήτρια χειμώνα η Μπαρσελόνα

Τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα κατέκτησε η Μπαρσελόνα, η οποία πέρασε σαν άνεμος από το "Χοσέ Θορίγια", επικρατώντας της Βαγιαδολίδ με 3-0 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Primera Division και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, που ολοκληρώνει το πρώτο μισό της σεζόν αήττητη.

Η "αρμάδα" του Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για ακόμα έναν αγώνα και επέβαλε το ρυθμό της από την αρχή του αγώνα, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι, έμοιαζαν ανίκανοι να αντιδράσουν. Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 20', με εντυπωσιακό γυριστό του Τσάβι από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ οι Καταλανοί διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 22', χάρη σε εκπληκτική σέντρα-σουτ του Ντάνιελ Αλβες.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους για τρίτη φορά, όταν στο 56' ο Ιμπραΐμοβιτς βρήκε με ωραία πάσα στην περιοχή τον Μέσι και ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Βιγιάρ, σημειώνοντας το 15ο του γκολ στη φετινή σεζόν. Οι "μπλαουγκράνα", μετά την αποψινή τους νίκη ξέφυγαν στους οκτώ βαθμούς από τη δεύτερη Ρεάλ, η οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή τη Μάλαγα.