Σενάρια για τον Κακά

Σενάρια επιστροφής του Ρικάρντο Κακά στη Μίλαν εμφανίστηκαν χθες στην Ιταλία. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος σούπερ σταρ μετακόμισε στη Ρεάλ Μαδρίτης τον περασμένο Ιούνιο, αντί 65 εκατ. ευρώ, αλλά δεν έχει καταφέρει να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο στο «Μπερναμπέου». Ο Κακά έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τον ισπανικό Τύπο, όπως έγραψε γι’ αυτόν η χθεσινή «ΑS»: «Η απόδοσή του απέχει έτη φωτός από τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την αγορά του από τη Ρεάλ. Δεν έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο στο γήπεδο, αναγκάζοντας τον προπονητή του, Μανουέλ Πελεγρίνι, να μην ξέρει τι να κάνει». Μάλιστα, ο Κακά αποκαλείται υποτιμητικά «Kakabado» από τη σύντμηση του ονόματός του με την ισπανική λέξη «acabado», που σημαίνει «τελειωμένος».

Η δριμεία κριτική «γέννησε» τις φήμες περί επιστροφής του στους «ροσονέρι», καθώς η αθλητική ιστοσελίδα «Sportal» έγραψε: «Κακά: οι οπαδοί της Μίλαν μπορούν να ονειρεύονται. Μερικές φορές οι παλιοί αγαπημένοι επιστρέφουν». Στην Αγγλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ίσως αναγκαστεί να πουλήσει και τον Γουέιν Ρούνεϊ, προκειμένου να μειώσει τα χρέη της, που ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ.

Η χθεσινή «Daily Star» ισχυρίστηκε ότι η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει πρόταση 84 εκατ. ευρώ για τον Αγγλο φορ και σ’ αυτόν πολυετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές 9 εκατ. ευρώ. Η «Sun» αποκάλυψε επίσης ότι η οικογένεια Γκλέιζερ, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο του συλλόγου, πρότεινε στους παίκτες να επενδύσουν μέρος του μισθού τους στον σύλλογο! Κάτι ανάλογο είχε κάνει η Λάτσιο στις αρχές του 2004, όταν η διοίκηση είχε ζητήσει (χωρίς επιτυχία) από τους ποδοσφαιριστές να τους πληρώσουν σε μετοχές του συλλόγου!

ΕΘΝΟΣΠΟΡ