«Θυσία» Φέργκιουσον στο βωμό της Γιουνάιτεντ

Οι μεγάλοι σκοποί απαιτούν μεγάλες θυσίες και για τους υποστηρικτές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να απαλλαχθεί η ομάδα από την οικογένεια Γκλέιζερ, καλείται να θυσιαστεί μέχρι κι αυτός ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Σε συνάντηση που είχε ο σύνδεσμος φιλάθλων «Manchester United Supporters' Trust», ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών στη Βρετανία, αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Σκοτσέζο τεχνικό να θέσει την παραίτησή του στη διοίκηση του συλλόγου.

Πρόκειται για μια απόπειρα να ασκήσουν ακόμη περισσότερη πίεση στους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ, υποκινούμενη από το ιδρυτικό μέλος του συνδέσμου και προσωπικό φίλο του Φέργκιουσον (!) Τζόνι Φλακς.

Περισσότεροι από 300 οπαδοί, σύμφωνα με τη «Guardian», έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση και άκουσαν άλλοι με ενδιαφέρον και άλλοι με έκπληξη τον Φλακς να προτείνει να συντάξουν επιστολή προς τον Φέργκιουσον, ζητώντας του να παραιτηθεί.

«Ισχυρίζεται πως είναι ένας σοσιαλιστής, ένας πρώην εκπρόσωπος σωματείου και ένας άνθρωπος του λαού. Πρέπει επομένως να έχει τρομοκρατηθεί από όσα συμβαίνουν. Ο μόνος τρόπος να έχει κάτι τέτοιο αποτέλεσμα είναι αν χιλιάδες άνθρωποι στείλουν την επιστολή αυτή στον Φέργκιουσον, γνωστοποιώντας τον φόβο μας πως, αν οι Γκλέιζερ συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο, η κληρονομιά του θα καταστραφεί. Δεν το θέλουμε αυτό. Δε νομίζω πως το θέλει και ο ίδιος», σχολίασε ο Φλακς.

«Μιλάμε για τον προπονητή που έχει δημιουργήσει το θηρίο που λέγεται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όμως είναι η ευκαιρία να πει πως κάτι πρέπει να γίνει. Μπορεί να κάνει τους Γκλέιζερ να πουλήσουν πιο γρήγορα. Κι αν ο Φέργκιουσον πει ότι παραιτείται είναι πιθανό να ενθαρρύνει υποψήφιους αγοραστές να κινηθούν γρήγορα», πρόσθεσε.

Τα παραπάνω λόγια έρχονται από έναν άνθρωπο με στενή προσωπική σχέση με τον Φέργκιουσον, η οποία ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Ο Σκοτσέζος τεχνικός συχνά παρευρισκόταν στις συναντήσεις του IMUSA (ανεξάρτητος σύνδεσμος υποστηρικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ενώ με τη σειρά του καλούσε τον Φλακς στις προπονήσεις της ομάδας στο παλιό προπονητικό της κέντρο «The Cliff».

Ο σύνδεσμος «Manchester United Supporters' Trust» έσπευσε να διευκρινίσει πως τα λεγόμενα του Φλακς δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα το τραστ ενώ ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Γκάρι Νέβιλ διαχώρισε τη θέση της ομάδας: «Ποτέ δεν αναμειγνυόμαστε στα οικονομικά ζητήματα του συλλόγου. Από τη μέρα που ανέλαβαν οι Γκλέιζερ πολλά έχουν ακουστεί, αλλά ως παίκτες δεν είναι δουλειά μας να ανακατευόμαστε με αυτά. Η δουλειά μας είναι αποκλειστικά στο γήπεδο και επιτρέπουμε σε εκείνους που πληρώνονται γι’ αυτό να φροντίζουν τα υπόλοιπα».

Την ίδια ώρα άνθρωπος που βρίσκεται στο επιτελείο του Φέργκιουσον φέρεται ανεπίσημα να εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσπάθεια απομάκρυνσης των Γκλέιζερ. Μια προσπάθεια που περιλαμβάνει ποικίλες αντιδράσεις, όπως το να ζητήσουν από τον θρύλο της ομάδας Ερίκ Καντονά να ηγηθεί της προσπάθειάς τους ή τη μίνι αποχή που σκέφτονται να κάνουν οι οπαδοί στο παιχνίδι με τη Μίλαν στις 10 Μαρτίου.

Πρόθεσή τους είναι να πραγματοποιήσουν πορεία πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα και να μην παραβρεθούν στο παιχνίδι παρά 10 λεπτά μετά την έναρξή του ενώ αναμένεται να γίνει προσπάθεια να πείσουν τους κατόχους διαρκείας να μην ανανεώσουν αν οι Γκλέιζερ παραμείνουν στο πόστο τους.

Επί της ουσίας, το εγχείρημα του Τζόνι Φλακς κρίνεται από τα βρετανικά μίντια περισσότερο ως παιχνίδι εντυπώσεων, καταδικασμένο να αποτύχει και οι Αγγλοι αρθρογράφοι διστάζουν ακόμη να ξεκινήσουν σενάρια με μια δραματική αποχώρηση του ιδιόρρυθμου Σκοτσέζου, ως κίνηση υποστήριξης στην καμπάνια του Φλακς που ξεκίνησε σε μια παμπ του Στρέτφορντ.

GOAL News