Μπενίτεθ: “Κάνει τα πάντα για εμάς ο Κυργιάκος”

Το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Σωτήρη Κυργιάκου στην άμυνα της Λίβερπουλ, έκανε σαφές, ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο προπονητής των “κόκκινων”, τόνισε πως ο Έλληνας διεθνής, είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και πολύ δυνατός, ενώ πρόσθεσε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που τα δίνει όλα για την ομάδα που αγωνίζεται. Ακόμη, ο Ισπανός τεχνικός, εξήγησε της ομοιότητες και της διαφορές του Κυργιάκου, με τον Σάμι Χίπια. “Όλοι γνωρίζουν πως είναι ένας καλός επαγγελματίας, καλό παιδί και οι συμπαίκτες του, μπορούν να καταλάβουν πως θα κάνει τα πάντα για αυτούς και την ομάδα. Ακόμα και όταν δεν αγωνίζεται, δουλεύει πολύ. Ο Σωτήρης όταν ήρθε στην Λίβερπουλ, γνώριζε πως θα παίζει μόνο σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά ήθελε να εξελιχθεί και έκανε την δουλειά που θέλαμε να κάνει.”, τόνισε ο Μπενίτεθ.

“Είναι πολύ καλός στον αέρα και πάρα πολύ δυνατός.”, συνέχισε. “Ο Χίπια ήταν πολύ καλός για εμάς. Στο τέλος δεν αγωνιζόταν σε πολλά παιχνίδια, αλλά ήταν εξίσου σημαντικός εξαιτίας της προσωπικότητας του και του ρόλου του στην ομάδα. Στο γήπεδο, δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής. Όταν έφυγε από την Λίβερπουλ, τον αντικαταστήσαμε με τον Σωτήρη, ο οποίος ήξερε καλά τι θέλουμε από εκείνον. Τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά.

Ο Χίπια ήταν εκπληκτικός με την μπάλα στα πόδια, χρησιμοποιούσε και τα δυο πόδια και είχε πολύ καλές πάσες. Αλλά ο Σωτήρης έχει τα δικά του χαρίσματα. Θα πρέπει να προσαρμοστεί, αλλά μαθαίνει γρήγορα και κάνει αυτό ακριβώς που του ζητάω”.