«Δε φοβάμαι τίποτα»

Η Ιντερ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το ντέρμπι με την Μίλαν και ο Ζοσέ Μουρίνιο έδωσε το σύνθημα στους παίκτες του, λέγοντας ότι δε φοβάται κανέναν και τίποτα. Ο Πορτογάλος τεχνικός παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και σε αυτή θέλησε αρχικά να κατεβάσει τους τόνους, αλλά στη συνέχεια... δεν τα κατάφερε και εξέφρασε τα παράπονα του για τη διαιτησία, έκανε λόγο για εύνοια της Μίλαν και δεν άφησε ασχολίαστο ούτε τον Μαρτσέλο Λίπι.

«Ηταν μια φυσιολογική, ήρεμη εβδομάδα κατά την οποία μελετήσαμε τους αντιπάλους μας και κάναμε τη δουλειά μας. Είμαι ικανοποιημένος», τόνισε αρχικά ο Μουρίνιο και συνέχισε: «Ισως η Μίλαν στο ντέρμπι του πρώτου γύρου να είχε μια διαφορετική φιλοσοφία στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με αυτή που έχει τώρα, αλλά εμείς δεν αλλάξαμε πολύ. Η διοίκηση τους λειτούργησε καλά στο να προστατέψει τον Λεονάρντο στις δύσκολες στιγμές, οπότε πρέπει να παραδεχθώ ότι τόσο ως σύλλογος η Μίλαν όσο και ο προπονητής της, έδειξαν ωριμότητα. Είναι το Ιντερ-Μίλαν, είναι ένα ντέρμπι και αυτό σημαίνει ότι είναι διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τα υπόλοιπα. Δεν μετράει ποιος είναι το φαβορί και ποιος παίζει καλύτερα. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς λογική. Δε θα είναι καθοριστικό, όμως, γιατί υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά μας. Οπως και να έχει, πάντως, θέλω τη νίκη».

Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε για το ποιον παίκτη της Μίλαν φοβάται περισσότερο, για να απαντήσει, στέλνοντας και μήνυμα στους παίκτες του: «Δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν. Εγώ κάνω τη δουλειά μου κι αυτό είναι όλο. Είμαι χαρούμενος που ο Ροναλντίνιο είναι σε καλή κατάσταση, αλλά είναι προφανές ότι αγωνιζόμενος σε μια ομάδα που έχει κερδίσει 10 πέναλτι, θα βάλει κι αυτός γκολ».

Κι αφού ο Μουρίνιο άφησε μπηχτές για τα πέναλτι της Μίλαν, δε θα μπορούσε παραμονή του ντέρμπι να μην πει κάτι και για τη διαιτησία. «Ποια είναι η άποψη μου για τους διαιτητές στην Ιταλία; Κάνουν λάθη, όπως και στις άλλες χώρες, αλλά τώρα τελευταία κάνουν περισσότερα από όσα συνήθως», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τελευταίο θέμα με το οποίο ασχολήθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν ο Μαρτσέλο Λίπι, τον οποίο ο Μάσιμο Μοράτι κατηγόρησε επειδή δεν επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο της Ιντερ, σε αντίθεση με αυτά των Γιουβέντους και Μίλαν. «Ισως δεν ήθελε να έρθει εδώ, επειδή θα θυμόταν μια κακή περίοδος της καριέρας του», ήταν το σχόλιο του Μουρίνιο.
gazzetta.gr