Σαν σήμερα 09/02/1979 H μεταγραφή-ρεκόρ του Francis

Ήταν 9 Φεβρουαρίου του 1979 όταν ο Trevor Francis έμενε στην ιστορία ως ο πρώτος παίκτης στην Αγγλία για τον οποίο δαπανήθηκαν ένα εκατομμύριο λίρες. Τη μεταγραφή-ρεκόρ πραγματοποίησε ο περίφημος Brian Clough o oποίος εξασφάλισε τις υπηρεσίες του επιθετικού από τη Birmingham City για λογαριασμόν της Nottingham Forest. Mάλιστα, ο Clough για να μην "φουσκώσουν τα μυαλά" του Άγγλου ποδοσφαιριστή με το εξωφρενικό ποσό για εκείνη την εποχή επέμενε ότι η τιμή αγοράς του ήταν 999,999 λίρες.

Βεβαίως αν συμπεριλάβουμε και τους φόρους το κόστος της μεταγραφής ανήλθε κοντά στο 1,1 εκατομμύριο λίρες. Τέσσερις μήνες μετά ο Francis θα αποζημίωνε τους φίλους της Forest και την εμπιστοσύνη του τεχνικού του πετυχαίνοντας το χρυσό τέρμα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στη Malmo. Ύστερα από δύο χρόνια παραμονής και την κατάκτηση ακόμη ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου, στον τελικό του οποίου δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, ο διεθνής striker υπέγραψε στη Manchester City.

Ακολούθησε η περιπέτεια του στην Ιταλία όπου έπαιξε στις Sampdoria και Atalanta ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα των Rangers, QPR και Sheffield Wednesday. Tα πρώτα του προπονητικά βήματα τα πραγματοποίησε στην QPR. Σήμερα εργάζεται ως σχολιαστής στο τηλεοπτικό δίκτυο του Al Jazeera.
www.englishfootball.gr