Κόκκινη ο Κυργιάκος, 1η η Μάν. Γιουνάιτεντ

Ο Σωτήρης Κυργιάκος αποβλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Λίβερπουλ πήρε το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, κερδίζοντας με 1-0 την Έβερτον στο "Άνφιλντ", χάρη σε γκολ του Ντιρκ Κάιτ. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα στο 33' έπειτα από σκληρό τάκλιν που έκανε στο Μαρουάν Φελαϊνί.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι "κόκκινοι" κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 55' με την κοντινή κεφαλιά του Ντιρκ Κάιτ, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Στίβεν Τζέραρντ και να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς και η Έβερτον, καθώς αποβλήθηκε στο 96' ο Στίβεν Πίνααρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τρία αυτογκόλ για Μάντσεστερ Γ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 5-0 την Πόρτσμουθ στο "Ολντ Τράφορντ" και πέρασε στην κορυφή. Το εντυπωσιακό στοιχείο πάντως της ανμέτρησης είναι πως τα 3 από τέρματα ήταν αυτογκόλ, από τους Βάντεν Μπόρε, Χιούτζις και Γουΐλσον. Το σκορ είχε ανοίξει στο 40' ο Γουέιν Ρούνεϊ με το 21ο του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ήταν αυτός που πέτυχε το 4ο γκολ κατά σειρά των "κόκκινων διάβολων" στο 62'. Ντεμπούτο για τους "πόμπεϊς" πραγματοποίησε ο Ρικάρντο Ρότσα, ενώ ο Άγγελος Μπασινάς έμεινε στον πάγκο.
sport24.gr