Καραγκούνης: «Μουντιάλ 2010, όπως Ευρωπαϊκό 2004!»

Έτοιμοι να επαναλάβουν την τεράστια έκπληξη της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 2004, είναι οι Έλληνες διεθνείς, και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, σύμφωνα με τον αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να αρχίσει το Μουντιάλ. Είμαστε μια μικρή χώρα και δεν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλούς ποδοσφαιριστές. Είναι όλοι απαραίτητοι. Το πιο σημαντικό για μας είναι να παραμείνουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια. Αυτή η συσπείρωση θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε. Η Αργεντινή δεν είναι το φαβορί μόνο του ομίλου μας, αλλά και του τουρνουά ολόκληρου. Οι Νιγηρία και Νότια Κορέα, μπορεί αν είναι πιο αδύναμες από την Αργεντινή, αλλά έχουν περισσότερη εμπειρία από εμάς. Θα πάρουμε δύναμη από τα επιτεύγματά μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 2004.
Ήμασταν στο ίδιο γκρουπ με Πορτογαλία, Ισπανία και Ρωσία. Νικήσαμε τους πρώτους, φέραμε ισοπαλία με τους δεύτερους και ηττηθήκαμε από τους τελευταίους, οι οποίοι ήταν οι πιο ανίσχυροι από τις τρεις ομάδες. Αυτό δείχνει πως δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες σε αυτό το επίπεδο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παλεύεις και αυτό θα κάνουμε και εμείς στο γήπεδο. Κοιτάμε το πρώτο ματς, μετά από αυτό βλέπουμε τι θα συμβεί».
postgame.gr