Πήρε το... δώρο η Τσέλσι

Μία εντυπωσιακή Έβερτον επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γκούντισον Παρκ» και την προσγείωσε απότομα μετά το μεσοβδόμαδο διπλό στο Μιλάνο! Το δώρο εκμεταλλεύτηκε η Τσέλσι που αύξησε την διαφορά. Το «Γκούντισον Παρκ» αποτελεί κάτι σαν... εξοχικό για την Γιουνάιτεντ καθώς στις εννιά προηγούμενες σεζόν της δεκαετίας που διανύουμε είχε πετύχει επτά διπλά και μια ισοπαλία, χάνοντας μόνο την περίοδο 2004-05. Ωστόσο, φέτος τα πράγματα αποδείχτηκαν εντελώς διαφορετικά, με την Έβερτον να παίρνει μια σπουδαία νίκη με 3-1!
Η Γιουνάιτεντ φάνηκε πως θα συνέχιζε αυτή την εξαιρετική παράδοση καθώς μόλις στο 16ο λεπτό, ο Μπερμπάτοφ με δυνατό, κοντινό σουτ έπειτα από γύρισμα του Βαλέντσια έκανε το 1-0. Η απάντηση της Έβερτον ήταν άμεση, με τον Μπιλιαλέντινοφ να ισοφαρίζει με πολύ ωραίο ξερό σουτ στο 19'. Η Μάντσεστερ είχε την πρωτοβουλία, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ξαναπάρει το προβάδισμα, όμως και τα «ζαχαρωτά» ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα με τον Σάχα να δημιουργεί πολλά προβλήματα στους πρώην συμπαίκτες του.
Τελικά, στο 76' ο Γκόσλινκ πέτυχε την ανατροπή για την Έβερτον και στις καθυστερήσεις ο Ρόντγουελ με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Έβερτον η οποία παραμένει ζωντανή στην διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ απέδειξε πως... έμεινε στη μεγάλη νίκη της επί της Μίλαν και έτσι έχασε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή, ενώ μετά τη νίκη της Τσέλσι βλέπει τους Λονδρέζους να ξεφεύγουν τέσσερις βαθμούς μπροστά.