Μπάτζιο: «Γιατί όχι προπονητής»

Την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους από το πόστο του προπονητή σκέφτεται ο Ρομπέρτο Μπάτζιο σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σε Ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
«Εγώ προπονητής; Θα ήταν μια πρόκληση που θα σκεφτόμουν σοβαρά, διότι, μου αρέσουν οι προκλήσεις», τόνισε ο μεγάλος άσος του Ιταλικού ποδοσφαίρου με θητεία στις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας.

«Από τον καναπέ η προπονητική δείχνει εύκολη. Αλλά όταν είσαι στον πάγκο όλα είναι διαφορετικά», πρόσθεσε ο Ρομπέρτο Μπάτζιο.
«Το σκεφτόμουν για περίπου έναν χρόνο. Πονούσα από τραυματισμούς που είχα και απλώς δεν μπορούσα να προχωρήσω και να προπονηθώ στους ρυθμούς των συμπαικτών μου», δήλωσε για την απόφασή του να σταματήσει την ενεργό δράση το 2004. «Όταν ήμουν στη φύσουνα πριν το τελευταίο μου παιχνίδι δεν είχα κανέναν ενδοιασμό γιατί ήξερα ότι στην καριέρα μου είχα δώσει τα πάντα», κατέληξε.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας επί σειρά ετών μίλησε ενόψει του Μουντιάλ του ερχόμενου καλοκαιριού και συνέστησε στον Μαρσέλο Λίπι να καλέσει στην αποστολή τον Αντόνιο Κασάνο.

«Πιστεύω ότι ο Κασάνο έχει το ταλέντο να αλλάξει ένα παιχνίδι. Φυσικά ο κάθε προπονητής έχει τη δική του άποψη. Αλλά πρέπει να έχει μια ευκαιρία να παίξει με την Εθνική εάν όντως οι «πόρτες» της είναι ανοιχτές για κάθε έναν», κατέληξε.
sport-fm.gr