Δεν επέστρεψε στην εθνική ο Τζιμπρίλ Σισέ

Ο Ραϊμόν Ντομενέκ δεν κάλεσε τον Τζιμπρίλ Σισέ στην αποστολή της εθνικής για Γαλλίας για το φιλικό με την Ισπανία στις 3 Μαρτίου στο "Σταντ ντε Φρανς". Oι τραυματισμοί των Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ και Καρίμ Μπενζεμά δεν ήταν αρκετοί για να επιστρέψει στους "τρικολόρ" ο άσος του Παναθηναϊκού, παρά τις καλές του εμφανίσεις με το "τριφύλλι". Ο Ντομενέκ προτίμησε μαζί τους "σίγουρους", Νικολά Ανελκά και Τιερί Ανρί, να πάρει όσον αφορά στους επιθετικούς, τους Λουΐ Σαχά της Έβερτον, Λοΐκ Ρεμί της Νις και Σιντνεΐ Γκοβού της Λιόν.
Το επόμενο φιλικό είναι στα τέλη Μαΐου, δηλαδή λίγο πριν την τελική απόφαση για το Μουντιάλ, αλλά πλέον το να πάει στην Νότιο Αφρική ο Σισέ είναι πολύ δύσκολο. Τα νέα πρόσωπα στην αποστολή είναι ο Μικαέλ Σιανί της Μπορντό και ο Μπενουά Σεϊρού της Μαρσέιγ, ενώ εκτός του Σαχά επέστρεψαν και οι Ατέμ Μπεν Αρφά, Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, Ροντ Φανί και Αντίλ Ραμί. Για αλλαγή του Πατρίς Εβρά (αριστερό μπακ) προτίμησε τον Αλί Σισοκό της Λιόν από τον Γκαέλ Κλισί της Άρσεναλ, ενώ πέραν του Τζιμπρίλ Σισέ, δεν επέστρεψε ούτε ο Πατρίκ Βιεϊρά.
Να θυμίσουμε πως πέραν των Ζινιάκ και Μπενζεμά, τραυματίες είναι επίσης οι Γκαλάς, Αμπιντάλ, Σκιλασί, Ντιαμπί και Αλού Ντιαρά, ενώ μόνιμα εκτός πλάνων μένουν ο αμυντικός της Ρόμα, Φιλίπ Μεξές και ο τερματοφύλακας της Φιορεντίνα, Σεμπαστιάν Φρε.

Αναλυτικά η 24αμελής αποστολή:

Τερματοφύλακες
Ουγκό Λορίς (Λιόν), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ), Σεντρίκ Καρασό (Μπορντό)

Αμυντικοί
Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ (Λιόν), Ζουλιάν Εσκουντέ (Σεβίλλη), Πατρίς Εβρά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπακαρί Σανιά (Άρσεναλ), Αντίλ Ραμί (Λιλ), Μικαέλ Σιανί (Μπορντό), Αλί Σισοκό (Λιόν), Ροντ Φανί (Ρεν)

Μέσοι
Λασανά Ντιαρά (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζερεμί Τουλαλάν (Λιόν), Γιοάν Γκουρκούφ (Μπορντό), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν), Μουσά Σισοκό (Τουλούζ), Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι), Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Ατέμ Μπεν Αρφά (Μαρσέιγ)

Επιθετικοί
Τιερί Ανρί (Μπαρσελόνα), Νικολά Ανελκά (Τσέλσι), Σιντνεΐ Γκοβού (Λιόν), Λοΐκ Ρεμί (Νις), Λουΐ Σαχά (Έβερτον)
sport24.gr