Τζέραρντ: Αδιαφιλονίκητο φαβορί η Αγγλία.

Τα "λοντάρια" του Φάμπιο Καπέλο Στίβεν Τζέραρντ, Φρανκ Λάμπαρντ, Τζόν Τέρι και Ντέιβιντ Μπέκαμ και οι υπόλοιποι είναι τα φαβορί που θα βρεθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ίσως αντιμέτωποι με την άλλη επικρατέστερη ευρωπαϊκή ομάδα την Ισπανία.

Ενδεικτικό των ικανοτήτων τους είναι οι εννιά νίκες σε δέκα ματς στα προκριματικά που προκάλεσε τον θαυμασμό και η αιτία για να χαρακτηριστεί η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη μαζί με την Ισπανία. Η γκίνια ακολουθεί το βρετανικό συγκρότημα από το 1966 αφού δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο από τότε.

Όλα αυτά και επιπλέον η αστοχία του αρχηγού της Λίβερπουλ στην διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Πορτογαλία το 2006 έδωσαν την αφορμή στην συνέντευξη του ο Στίβεν Τζέραρντ να δηλώσει πως εύχεται να μην τριτώσει το κακό σε τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου μετά το 1990 και το 2006.


"Είναι μεγάλη η πίεση και δεν μπορέσα να την ξεπεράσω το 2006. Αν βρεθώ πάλι σε αυτή την θέση θα φροντίσω να αντιδράσω διαφορετικά. Είναι εύκολο όταν το κάνεις στην προπόνηση. Οι σύνθήκες είναι διαφορετικές κατά την διάρκεια του ματς. Όταν σε προσέχουν τόσα μάτια και περιμένουν από σένα να ευστοχήσεις έχεις πολύ άγχος. Το λάθος είναι πολύ πιθανό", δηλώνει σε συνέντευξη του στο επίσημο σάιτ της ΦΙΦΑ, ο Άγγλος διεθνής.

Η ανωτερότητα της Αγγλίας μετέτρεψε την φάση των προκριματικών σε τυπική διαδικασία, ανεβάζοντας τον πήχη και τις προσδοκίες των Άγγλων φιλάθλων. Ο Φάμπιο Καπέλο έχει σημαντικό μερίδιο στην επιτύχια και την μεταμόρφωση της Αγγλίας, όπως παραδέχεται ο Τζέραρντ: "Kατά την διάρκεια των προκριματικών ήμασταν πολύ δυνατή σαν ομάδα και είχαμε ορισμένες πολύ καλές εμφανίσεις.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και έχουμε υψηλές βλέψεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Φάμπιο Καπέλο έχει πνεύμα του νικητή. Έχει πολλές εμπερίες και πολλές διακρίσεις. Έχει μπολιάσει την ομάδα τη νοοτροπία του νικητή.

Ο Καπέλο θέλει να παίζω ελεύθερα με έναν τρόπο που να εκφράζει τις αγωνιστικές μου δυνατότητες. Δεν θέλει να μένω σε μία θέση και θέλει να γυρίζω σε όλο το γήπεδο, μπαίνοντας σε περιοχές που δεν περιμένουν οι αντιπάλοι μας".

Η αποτυχία της Αγγλίας να πάρει και να φθάσει έστω σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου μετά το 1966 φορτώνει με περισσότερο άγχος τους παίκτες του Φάμπιο Καπέλο. Φίλαθλοι και Μέσα Ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα επικριτικοί όταν τα "λοντάρια" αποτυγχάνουν φθάνοντας ορισμένες φορές στην υπερβολή.

"Σαν παίκτες πρέπει να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και στην πίεση της ομάδας. Ο κόσμος και τα μήντια περιμένουν πολλά από εμάς. Είναι σημαντικό να τα βγάλουμε πέρα όσο καλύτερα μπορούμε. Είμαστε ικανοποιημένοι από την κλήρωση και μπορούμε να προκριθούμε από τον όμιλο, ωστόσο σεβόμαστε τις ομάδες που θα αγωνιστούμε. Όλες οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στο γκρουπ (Αλγερία, ΗΠΑ και Σλοβενία) θα μας αντιμετωπίσουν αποφασισμένες να μας κερδίσουν".
sportime.gr