Ροζ σκάνδαλο στη διαιτησία στη Γερμανία

Αποκαλύψεις-σοκ για τον αρχιδιαιτητή Μάνφρεντ Άμαρελ, ο οποίος προωθούσε διαιτητές στη Γερμανία, μετά από… ροζ περιπτύξεις. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην «Bild» ο Μίχαελ Κέμπτερ ο 62χρονος Άμαρελ τον παρενόχλησε σεξουαλικά και στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες που οδήγησαν τον Γερμανό αρχιδιαιτητή σε παραίτηση από τη θέση του.

Ο 27χρονος Κέμπτερ υποστήριξε: «Στο αυτοκίνητο, καθ’οδόν για το ξενοδοχείο μετά από έναν αγώνα, μου έπιασε το πόδι και το χέρι του ανέβηκε μέχρι τα γεννητικά μου όργανα. Με φίλησε στο στόμα παρόλο που του έδειξα ότι δεν μου άρεσε. Δεν σταμάτησε εκεί, αλλά το βράδυ χτυπούσε την πόρτα του δωματίου μου. Υπήρχαν συνολικά τρία τέτοια περιστατικά».

Ο Κέμπτερ διευκρίνισε ότι δεν είναι ομοφυλόφιλος και πρόσθεσε: «Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολες για μένα. Έπρεπε να βγάλω αυτό το βάρος από πάνω μου, γι’αυτό και αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα. Δεν ήμουν μόνος μου, είχα τη συμπαράσταση των φίλων μου και της ομοσπονδίας. Φοβόμουν για την καριέρα μου σαν διαιτητής και ντρεπόμουν. Προσπάθησα να το κρατήσω μέσα μου, αλλά αποφάσισα να μιλήσω για να προστατέψω τους νεότερους συναδέλφους».

Ενώ κατέληξε λέγοντας: «Δεν φοβάμαι. Δεν ήμουν ο θύτης, αλλά το θύμα σε αυτή την ιστορία και ήθελα να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια. Ελπίζω να το κατανοήσουν αυτό οι φίλαθλοι».