Πρόκριση για Βίλα-Τότεναμ, εκτός η Σίτι

Ακόμα μία από τις μεγάλες δυνάμεις της Premier League έμεινε εκτός FA Cup. Ο λόγος για τη Μάντσεστερ Σίτι που ηττήθηκε με 1-3 από τη Στόουκ Σίτι στην παράταση στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα για τη φάση των 16. Αντιθέτως, Αστον Βίλα και Τότεναμ επικράτησαν των Κρίσταλ Παλάς και Μπόλτον αντίστοιχα και εξασφάλισαν μία θέση στα προημιτελικά. Στους 8 θα βρεθεί και η έκπληξη της διοργάνωσης, Ρέντινγκ, που κέρδισε με 3-2 τη Γουέστ Μπρομ. Στην παράταση κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους Στόουκ Σίτι και Μάντσεστερ Σίτι, καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1, όπως και ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας. Το σκορ άνοιξε ο Κίτσον στο 79’ για να ισοφαρίσει δύο λεπτά αργότερα για τους πολίτες ο Μπέλαμι.

Στον έξτρα χρόνο, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, δεδομένης και της αριθμητικής τους υπεροχής, καθώς στο 83’ ο Αντεμπαγιόρ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο 95ο λεπτό ο Σάουκρος έκανε το 2-1 και στο 99ο ο Σανλί ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1, αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και η Αστον Βίλα στην Κρίσταλ Παλάς στο Βίλα Παρκ. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κάριου που με δύο εύστοχα πέναλτι, στο 81’ και στο 89’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Για τους χωριάτες άνοιξε το σκορ ο Αγκμπονλαχόρ, ενώ στο 73’ ο Αμπρός είχε ισοφαρίσει σε 1-1 από την άσπρη βούλα. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε επαναληπτικό εξαιτίας του 2-2 στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16.

Η Τότεναμ επιβλήθηκε με 4-0 της Μπόλτον και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Οι πετεινοί είχαν σε μεγάλη μέρα τον Παβλουτσένκο, που πέτυχε το πρώτο και το τέταρτο γκολ στο 23ο λεπτό και 87ο αντίστοιχα, ενώ… βοηθήθηκαν αρκετά και από τους φιλοξενούμενους, καθώς είχαν δύο αυτογκόλ, στο 35’ με τον Γιαασκελάινεν και στο 47’ με τον Ο’ Μπρίεν. Να θυμίσουμε ότι ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 1-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Τετάρτης (24/02):

Στόουκ Σίτι – Μάντσεστερ Σίτι 3-1 (79’ Κίτσον, 95’ Σάουκρος, 99’ Σανλί – 81’ Μπέλαμι)
Αστον Βίλα – Κρίσταλ Παλάς 3-1 (42’ Αγκμπονλαχόρ, 81’πεν., 89’πεν. Κάριου – 73’πεν. Αμπρός)
Τότεναμ – Μπόλτον 4-0 (23’, 87’ Παβλουντσέκο, 35’αυτ. Γιαασκελάινεν, 47’αυτ. Ο’ Μπρίεν)
Γουέστ Μπρομ – Ρέντινγκ 2-3 (6’, 47’ Κόρεν – 9’ Κέμπε, 90’ Χάουαρντ, 95’ Σίγκουρντσον

sport.gr