Ο Αλέγκρι... έφαγε τον Μουρίνιο

Μπορεί ο Ζοσέ Μουρίνιο να είναι το πλέον αναγνωρίσιμο πρόσωπο στους ιταλικούς πάγκους, αλλά ήταν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αυτός που τιμήθηκε με το ιταλικό βραβείο του "Χρυσού Πάγκου". Οι προπονητές της Serie A αναγνώρισαν την προσφορά του Αλέγκρι στην Κάλιαρι, την οποία οδήγησε στην 9η θέση την περσινή σεζόν, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον τεχνικό της πρωταθλήτριας Ιντερ.

"Είμαι ευτυχής για αυτή την αναγνώριση, δεν την εκλαμβάνομαι ως μια μονομαχία με τον Μουρίνιο. Δεν χαίρομαι γιατί τον κέρδισα, αλλά επειδή με ψήφισαν σπουδαίοι προπονητές", δήλωσε ο Αλέγκρι.

Ο 42χρονος τεχνικός δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε τη θητεία του στην Κάλιαρι το 2008, καθώς σημείωσε 5 συνεχόμενες ήττες. Στη συνέχεια, όμως, κατάφερε να αλλάξει το κλίμα και την εικόνα της ομάδας και πλέον θεωρείται ένας από τους καλύτερους τεχνικούς της Serie A με το όνομά του να συνδέεται με πολλούς πρωτοκλασάτους συλλόγους, ανάμεσα στους οποίους οι Γιουβέντους και Μίλαν.

Ο Αντόνιο Κόντε πήρε το βραβείο για τον κορυφαίο προπονητή της περσινής Serie B, καθώς οδήγησε την Μπάρι στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

sport.gr