Σίγουρος ο Ρεχάγκελ

Μπορεί ο Σοφοκλής Πιλάβιος να είπε ότι οι πρώτες συζητήσεις με τον Ότο Ρεχάγκελ για ανανέωση του συμβολαίου του με την ομοσπονδία δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, οι πληροφορίες, ωστόσο, του Sport24.gr, συγκλίνουν στο ότι ο Γερμανός προπονητής βρίσκεται ένα βήμα πριν υπογράψει τη νέα συνεργασία του ώστε να οδηγήσει την Εθνική Ομάδας, μέχρι τα τελικά του Euro2012. Η συγκυρία μιας εξαιρετικής κλήρωσης, όπως αυτή που είχε η Εθνική, εν όψει του επόμενου ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι ένα ακόμη στοιχείο, που συνηγορεί στη νέα συμφωνία με τον Γερμανό προπονητή.

Μέχρι στιγμής ο Σοφοκλής Πιλάβιος έχει απορρίψει:
  • Τις λύσεις Σάντος-Μπάγεβιτς, γιατί πιστεύει ότι εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που θα δυσκολέψει τη δουλειά τους στην εθνική ομάδα, καθώς θα εμπλακούν κι άλλοι παράγοντες τους οποίους δεν θέλει (στα πόδια της) η ομοσπονδία...
  • Τις περιπτώσεις Μόρτεν Όλσεν και Πολ Λεγκέν που έχουν προταθεί (ως διάδοχοι του Ρεχάγκελ) ήδη στην ΕΠΟ. Παρότι και οι δυο ξένοι τεχνικοί, έχουν μικρότερο κασέ από τον Οτο (οι ετήσιες αποδοχές τους δεν υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ) είναι προφανές ότι η πρόσληψη ενός ξένου προπονητή προϋποθέτει μεγάλη πίστωση χρόνου και προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα.
Αντιθέτως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ προκρίνει την ανανέωση συνεργασίας με τον Ρεχάγκελ για πολλούς λόγους όπως:
  • Θα συνεχιστεί μια δουλειά, που ο Γερμανός έχει συνηθίσει (με όσα στραβά, ή καλά έχει) εδώ και εννιά χρόνια και παρά το ...προχωρημένο της ηλικίας του, δεν δείχνει να έχει βαρεθεί.
  • Είναι γνώριμος στους περισσότερους διεθνείς και εφόσον προσθέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κάποιους από τα μικρότερα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια στην διαδρομή της Εθνικής Ομάδας.
  • Το κυριότερο. Ο "απόμακρος" Ρεχάγκελ δεν επηρεάζεται από τα όσα κατά καιρούς γράφει ο Τύπος, ή λένε οι διάφοροι παράγοντες, έχει τη δική του μέθοδο, αλλά και τον τρόπο να πετυχαίνει στις αποστολές που αναλαμβάνει.
Ποιο είναι το ζητούμενο; Φυσικά, το να ...πέσει το κασέ του Οτο. Οι απολαβές του, αυτή τη στιγμή, αγγίζουν το 1.4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Με πρόσχημα και την οικονομική κρίση ο κ.Πιλάβιος θα προσπαθήσει να ρίξει τις απαιτήσεις του 71χρονου κόουτς, ελπίζοντας ότι θα βρει και ανάλογη ανταπόκριση.

Ο Ρεχάγκελ είναι σκληρός διαπραγματευτής, κυρίως σε οικονομκά θέματα. Όπως λένε, όμως, όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, δεν θα έλεγε όχι να υπογράψει νέο συμβόλαιο (ως το 2012) με λιγότερα χρήματα, αρκεί κάτι τέτοιο να γίνει πριν από την τελική φάση του Μουντιάλ!
sport24.gr