Bundesliga: Πρώτη με... στεγνό καθάρισμα

Ένα τετράλεπτο αρκούσε στη Λεβερκούζεν για να πάρει τη νίκη απέναντι στη Φράιμπουργκ και να παραμείνει στην κορυφή μετά και την ολοκλήρωση της 20ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες επικράτησε 3-1 της Φράιμπουργκ στην «Μπάι Αρένα» φτάνοντας στους 44 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Μπάγερν Μονάχου. Δύο κεφαλιές, από Κίσλινγκ στο 36’ και Χίπια στο 40’, και ενδιάμεσα-στο 37’ ένα γκολ του Ντερντιγιόκ έφεραν τους γηπεδούχους στο 3-0, προτού μειώσει στο 66’ ο Μπάστιανς.

Πήρε φόρα η Στουτγκάρδη

Την τέταρτη συνεχή νίκη της πέτυχε η Στουτγκάρδη δείχνοντας πως είναι... άλλη ομάδα με τον Κρίστιαν Γκρος στο τιμόνι. Επικράτησε στην έδρα της με 4-1 της Ντόρτμουντ, η οποία είχε να ηττηθεί δώδεκα αγωνιστικές (από τις 26 Σεπτεμβρίου).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 14’ με αυτογκόλ του Σαντάνα, ενώ στο 48’ ο Μάρικα είχε δοκάρι σε πέναλτι αποτυγχάνοντας να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του. Ο Μπάριος στο 55’ ισοφάρισε για την Μπορούσια, αλλά στο 77’ ο Κουζμάνοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ αποκατέστησε το προβάδισμα της ομάδας του, που έφτασε και δύο ακόμη γκολ, στο 86’ με τον Μάρικα και στις καθυστερήσεις με τον Τρες.

Η Στουτγκάρδη με τη νίκη αυτή σκαρφάλωσε στην ενδέκατη θέση με 25 βαθμούς, ενώ η Ντόρτμουντ παρέμεινε τέταρτη με 36, αλλά απομακρύνθηκε από την τριάδα της κορυφής.
sport-fm.gr