Οι 10 χειρότεροι στην Primera Division

Ιστοσελίδα του εξωτερικού, δημοσίευσε τις 10 χειρότερες μεταγραφές της φετινής περιόδου στην Primera Division και μέσα σε αυτές είναι και ο Κακά. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Goal.com ανέλυσε τις 10 μεταγραφές που αναλογικά με τα χρήματα που δαπανήθηκαν και την προσφορά των ποδοσφαιριστών στις νέες τους ομάδες, είναι οι πλέον απογοητευτικές της φετινής περιόδου στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Στο νο10, βρίσκεται ο Κακά, που όπως αναφέρεται μόνο και μόνο τα 65 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν τον φέρνουν στη λίστα, αφού δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες.
Στο νο9 είναι ο Αλμπέρτο Μπουένο της Βαγιαδολίδ, για τον οποίο δαπανήθηκαν 3 εκατ. ευρώ προκειμένου οι «Μπλανκιβιολέτας» να τον δανειστούν από την Ρεάλ Μαδρίτης, και όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει θέση στην ενδεκάδα της ομάδας του.
Νο8 ο Ιβάν Μαρκάνο που με κόστος 6 εκατ. ευρώ για την Βιγιαρεάλ, δεν κατάφερε ακόμα να βρει θέση στο βασικό σχήμα, ούτε επί Βαλβέρδε, ούτε στη συνέχεια.
Στο νο7 ο Μίγκελ Άνχελ Μόγια, που κόστισε στην Βαλένθια 6 εκατ. ευρώ για τον πάρει από την Μαγιόρκα. Τα εννιά γκολ που δέχθηκε στις λιγοστές φετινές συμμετοχές του, τον φέρνουν στη λίστα των απογοητευτικών μεταγραφών.
Ένας ακόμα τερματοφύλακας, ο Σέρχιο Ασένχο, της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι στο νο6. Ο νεαρός πορτιέρο κόστισε 6 εκατ. ευρώ στους «ροχιμπλάνκος» και στην Βαγιαδολίδ ακόμα… τρίβουν τα χέρια τους που τον ξεφορτώθηκαν…
Στο νο5 βρίσκεται ο Άλβαρο Νεγκρέδο, για τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε 15 εκατ. ευρώ από τη Σεβίλλη, και ο ισπανικός Τύπος ανέφερε ότι ήταν λάθος της «βασίλισσας» η παραχώρησή του. Στην Ανδαλουσία πιστεύουν μάλλον το αντίθετο…
Ένας Άγγλος είναι στο νο4. Ο Ζερμέν Πέναντ, για τον οποίο η Σαραγόσα δεν δαπάνησε χρήματα καθώς τον πήρε ελεύθερο, όμως η καριέρα του παρέμεινε στάσιμη και μάλιστα συνεχίζει να δέχεται αναίτιες κάρτες που κοστίζουν στην ομάδα του.
Τη θέση νο3 κατέχει ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, καθώς τα 25 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η Μπαρσελόνα για να τον φέρει στο «Καμπ Νου» από τον Ντόνετσκ και την Σαχτάρ, θεωρήθηκαν και όχι άδικα, υπερβολικό ποσό για έναν αμυντικό που δεν έχει αποδείξει ότι αξίζει θέση σε αυτή την ομάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Νο2, ο «πολύς» Καρίμ Μπενζεμά, για τον οποίο δόθηκαν 35 εκατ. ευρώ έτσι ώστε η Λιόν να τον παραχωρήσει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος, έχει σκοράρει ελάχιστες φορές στις 26 συμμετοχές του. Οι τραυματισμοί, το πρόβλημα προσαρμογής και οι προσδοκίες που δημιούργησε στα φιλικά του καλοκαιριού, του χάρισαν την διόλου… τιμητική διάκριση.
Για το τέλος, ο πρώτος της λίστας. Ο Σουνσούκε Νακαμούρα, που μεταγράφηκε ως ελεύθερος από τη Σέλτικ στην Εσπανιόλ και κοστίζει στην ομάδα της Βαρκελώνης 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ο Ιάπωνας μέσος δεν έχει δείξει ούτε το ελάχιστο από το ταλέντο που τον έκανε να ξεχωρίσει στην Σκωτία και κατά συνέπεια, δόθηκε δανεικός στην Γιοκοχάμα Μαρίνος μετά από επτάμιση μήνες παρουσίας στην Ισπανία και 12 συμμετοχές στην Primera Division. Πραγματικά απογοητευτικός.