"Τριάρα" και 6η θέση για Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-0 της Γουέστ Χαμ στο "Άνφιλντ" στο ματς που έριξε την αυλαία της 35ης αγωνιστικής και ανέβηκε στην 6η θέση, με τα "σφυριά" από την πλευρά τους να παραμένουν στην 17η θέση και τρεις πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αν και χωρίς τον Φερνάντο Τόρες στην επίθεση (υποβλήθηκε σε εγχείριση και θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν), η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ δικαιολόγησε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί αποκτώντας προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε στο 19' ο Μπεναγιούν ο οποίος αξιοποίησε ιδανικά σέντρα από τα δεξιά του Τζέραρντ στέλνοντας με το στήθος του τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, με τον Ισραηλινό να μην πανηγυρίζει πάντως το γκολ από σεβασμό προς την προηγούμενη ομάδα του.
Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα γύρω από την περιοχή των "σφυριών", με τον Μάξι Ροντρίγκες να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Ν'Γκογκ να νικάει με δεξί πλασέ πάνω στην κίνηση τον Γκριν. Όσον αφορά στο τελικό 3-0 αυτό διαμορφώθηκε με την συνδρομή του Σωτήρη Κυργιάκου, ο οποίος αγωνίστηκε μάλιστα σε όλο το ματς. Μετά από φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Τζέραρντ από αριστερά, ο Κυργιάκος βρήκε τη μπάλα με την έκταση του ποδιού του για να τη στείλει στο αριστερό δοκάρι, με τη μπάλα να χτυπάει στη συνέχεια στο πόδι του Γκριν και να μπαίνει με δικό του λάθος στα δίχτυα (χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον γκολκίπερ).
Όσον αφορά στις επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την ερχόμενη Πέμπτη την Ατλέτικο στη Μαδρίτη για τον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων στο Europa League, ενώ η Γουέστ Χαμ υποδέχεται στο "Άπτον Παρκ" τη Γουίγκαν σε ένα ματς που θα παίξει σε μεγάλο βαθμό της παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ.
sport24.gr