Αποσύρθηκε από την Εθνική του Τόγκο ο Αντεμπαγιόρ

Παρότι βρίσκεται σε ηλικία μόλις 26 ετών, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ αποφάσισε να βάλει τέλος στην διεθνή του καριέρα! Ο Αφρικανός επιθετικός ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την Εθνική του Τόγκο, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Μάντσεστερ Σίτι, το απόγευμα της Δευτέρας. Ως αιτία, ο Αντεμπαγιόρ αναφέρει πως δεν έχει ξεπεράσει το σοκ από την τρομοκρατική επίθεση που υπέστη το πούλμαν της αφρικανικής ομάδας στις 8 Ιανουαρίου, παραμονές της έναρξης του Κόπα Άφρικά στην Ανγκόλα και είχε σαν αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο δυο μελών της αποστολής.
«Σε συνέχεια των τραγικών γεγονότων κατά την διάρκεια του Κόπα Άφρικα του Ιανουαρίου, όταν δύο φίλοι και συμπατριώτες μου σκοτώθηκαν από τρομοκράτες στην Ανγκόλα, πήρα την πολύ δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από το διεθνές ποδόσφαιρο. Ζύγισα τα συναισθήματα μου τις εβδομάδες και μήνες που ακολούθησαν της επίθεσης και ακόμα με «στοιχειώνουν» εκείνα τα γεγονότα, των οποίων έγινα μάρτυρας σε εκείνο το απαίσιο απόγευμα στο πούλμαν της ομάδας του Τόγκο.
Ήμασταν απλά ποδοσφαιριστές που θα πήγαιναν να δώσουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και θα εκπροσωπούσαν την πατρίδα τους, παρόλα αυτά μας επιτέθηκαν άνθρωποι που ήθελαν να μας σκοτώσουν. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ και κάτι που δεν θέλω να ξαναζήσω», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση απόσυρσης του από την Εθνική, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.
sportdog.gr