Liverpool- Αtletico Μαδρίτης (preview)

Το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς της δίνει η Liverpool την Πέμπτη το βράδυ, όταν και θα υποδεχθεί την Atletico Μαδρίτης στη ρεβάνς του 1-0, του Vicente Calderon. Η ισπανική ομάδα, έχει σαφέστατο προβάδισμα για την αναμέτρηση του Anfield, καθώς με ένα γκολ η πλάστιγγα θα γύρει υπέρ της. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι, έχουν την ευκαιρία να "σώσουν" τη χρονιά τους, με την πρόκριση στον τελικό του Europa League, μιας και η φετινή σεζόν υπήρξε σχεδόν καταστροφική για τους Reds του Merseyside.

Liverpool
Από ένα θετικό αποτέλεσμα, προέρχεται η Liverpool στην Premiership, καθώς η νίκη με 4-0 στο Turf Moor, έδωσε ξανά ελπίδες στους Reds για την κατάληψη της τέταρτης προνομιούχου θέσης. Ο αρχηγός της ομάδας, Steven Gerrard, φαίνεται να έχει "ανεβάσει" την απόδοσή του, στο κρισιμότερο σημείο της χρονιάς, και θα είναι το "νούμερο ένα" όπλο των Reds και στο παιχνίδι της Πέμπτης. Επιπλέον, ενδεχόμενη πρόκριση στον τελικό της Nordbank Arena, θα δώσει στους παίκτες του Benitez ψυχολογική ώθηση για την πολύ σημαντική αναμέτρηση της Κυριακής, απέναντι στην Chelsea. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Benitez έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα στην επιθετική γραμμή της ομάδας του. Dirk Kuyt και David Ngog είναι αμφίβολοι για το παιχνίδι, με τον Γάλλο να ταλαιπωρείται από χτύπημα στον ιγνυακό τένοντα, ενώ ο Ολλανδός έχει πρόβλημα στην κνήμη. Ο Fernando Torres είναι εδώ και αρκετές μέρες απών, ενώ ο Maxi Rodriguez δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Με αυτές τις απουσίες, στη "γραμμή πυρός" της ομάδας, δεν αποκλείεται να δούμε τον Ryan Babel στην κορυφή της επίθεσης, ενώ δεν αποκλείεται η συμμετοχή του Alberto Aquilani στον ίδιο ρόλο με αυτόν του Turf Moor, δηλαδή μεταξύ κέντρου και επίθεσης.

Αtletico Μαδρίτης
Από νίκη προέρχεται και η Atletico, καθώς επικράτησε της Τενερίφης με 3-1 στο Vicente Calderon. Σκόρερς για τους Μαδριλένους, οι Salvio (2) και Sergio Aguero, με τον Αργεντίνο μάλιστα να πραγματοποιεί μια εξαιρετική εμφάνιση. Η ομάδα του Quique Flores, βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, ωστόσο εκτός από τη διεκδίκηση της συμμετοχής της στον τελικό της 12ης Μαίου, κυνηγάει και έναν ακόμα τίτλο, καθώς έχει προκριθεί στον τελικό του Copa del Rey, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη. Ο Flores, σε αντίθεση με τον Benitez, όχι απλώς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά θα έχει στη διάθεσή του και τον μεγάλο απόντα της προηγούμενης βδομάδας, τον Sergio Aguero, του οποίου το όνομα ήδη έχει ακουστεί στα μεταγραφικά σενάρια του καλοκαιριού. Ετσι το δίδυμο Diego Forlan και Aguero θα ηγηθεί της επίθεσης των Rojiblancos, και αυτά είναι μόνο καλά νέα για τον Flores.

Προϊστορία
Για τέταρτη φορά θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες στην ιστορία τους, με την Atletico να έχει μία νίκη- αυτή της προηγούμενης βδομάδας- ενώ τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Διαιτητής
Ο Νορβηγός Terje Ηauge θα είναι ο "άρχοντας" της αναμέτρησης του Anfield.
www.englishfootball.gr