Σύνδεσμος Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας: Για τον Sant Jordi ένα τριαντάφυλλο και ένα βιβλίο...

Για τον Sant Jordi (Αγιος Γεώργιος στα ελληνικά) ένα τριαντάφυλλο και ένα βιβλίο. Η παράδοση αυτή, που συνδιάζει ένα τριαντάφυλλο ως σύμβολο της αγάπης και ένα βιβλίο ως σύμβολο πολιτισμού, έχει κάνει την 23η Απριλίου κάθε χρόνου μια χαρούμενη και διασκεδαστική γιορτή κατά την οποία οι δρόμοι και οι πλατείες της Καταλωνίας και της Βαρκελώνης γεμίζουν με πάγκους βιβλίων και λουλουδιών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του, πως στο πλαίσιο του εορτασμού του Sant Jordi στην Καταλωνία αποφάσισε να μεταφέρει με κάποιο τρόπο το έθιμο και στην χώρα μας προσφέφοντας βιβλία για κάποιο κοινωνικό σκοπό. Φέτος επιλέξαμε να μαζέψουμε βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε και που ακριβώς θα προσφερθούν. Μπορείτε να μας βοηθήσετε, φέρνοντας μας κι εσείς ένα βιβλίο στα γραφεία μας (Βαλτετσίου 50-52, Εξάρχεια). Θα μας βρείτε εκεί σε ημέρες και ώρες αγώνων της ομάδας μας. Τα βιβλία μπορείτε να μας τα φέρετε μέχρι την Τετάρτη 28.4.2010 και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μας καλέσετε στο 6907412676.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιείται η "Ημέρα του Αγίου Γεωργίου" για τον Σύνδεσμο μας. Το 2007 είχαμε προσφέρει τα βιβλία στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και το 2009 στις Φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα. Ευχόμαστε και φέτος να έχουμε την ίδια ανταπόκριση από τον κόσμο, όπως και τις προηγούμενες φορές. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Το ΔΣ του Συνδέσμου