"StandingOvationOnLine Classics" Brian Johnson

Σήμερα η ενότητα θα αλλάξει λίγο ύφος και το θέμα θα είναι μουσικοποδοσφαιρικό! Ο Brian Johnson όπως είναι γνωστό είναι ο τραγουδιστής των AC/DC, ενός από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής και αναμφίβολα το καλύτερο στον τομέα των ζωντανών εμφανίσεων. Άλλωστε αυτό είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε ζωντανά τον περασμένο Μάϊο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, συναυλία στην οποία έδωσαν το παρόν 65000 άνθρωποι. Οι AC/DC είναι ένα Hard Rock γκρουπ (αν και οι ίδιοι λένε πως παίζουν Rock n Roll) που δημιουργήθηκαν στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας το 1973 από τα αδέρφια Angus και Malcolm Young. Θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της Hard Rock μουσικής.
Από το πρώτο τους άλμπουμ το High Voltage το 1975, η πορεία τους στον χώρο της Hard Rock μουσικής είναι ανοδική με αποκορύφωμα το άλμπουμ Back in Black το 1980. Τα άλμπουμ τους The Razors Edge και το Black Ice είχαν τεράστια επιτυχία.
Σημείο αναφοράς πάντως όλα αυτά τα χρόνια είναι οι συναυλίες τους. Από τον Angus Young που τρέχει ασταμάτητα στην σκηνή ως την τεράστια φουσκωτή "Rossie", και από τα κανόνια του "For Those About To Rock" ως την καμπάνα του "Hells Bells" οι AC/DC έχουν να επιδείξουν στους φίλους της rock μουσικής ένα απίστευτο θέαμα. Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Phil Rudd και Cliff Williams.
Ο Brian Johnson έγινε μέλος του συγκροτήματος το 1980 μετά τον θάνατο του Bon Scott. Όταν τα αδέρφια Young έκαναν auditions για να βρουν τον νέο τραγουδιστή του γκρουπ, ο Johnson πήγε εκεί φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του Newcastle United όπως έκανε αρκετά συχνά όταν τραγουδούσε με το πρώην του συγκρότημα τους Geordie…
Νίκος Νικολάου