Τορπίλες τίτλου για Μπαρσελόνα

Η Μπαρσελόνα έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, μετά τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά του Champions League και τη... νύφη πλήρωσε η Βιγιαρεάλ. Οι Καταλανοί με μία από τις γνωστές τους παραστάσεις πέρασαν στο ρελαντί από το "Μαδριγάλ", επικρατώντας με 4-1, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής της Primera Division και αποσπάστηκαν προσωρινά στο +4 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η σημερινή συνάντηση, αποτέλεσε το πρώτο δύσκολο τεστ για τους Καταλανούς, μέχρι το τέλος του φετινού "μαραθωνίου", με το επόμενο να πραγματοποιείται σε δύο εβδομάδες στο "Σάντσεθ Πιθχουάν", με αντίπαλο τη Σεβίλλη. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο 9', όταν ο Κάνι βρήκε τον Νιλμάρ, ο οποίος μόνος του με τον Βαλντές, σπατάλησε μια ευκαιρία.
Η "Μπάρσα" σταδιακά ισορρόπησε και στο 18', έσυρε το χορό των τερμάτων. Ο Τσάβι έβγαλε το μοιρογνωμόνιο, υπολόγισε με ακρίβεια την κίνηση του Μέσι και ο Αργεντινός σταρ δεν είχε κανένα πρόβλημα να σημειώσει το 28ο γκολ του στη φετινή σεζόν. Ένα τέταρτο αργότερα η ιστορία ουσιαστικά έφτασε στο τέλος της, όταν ο Τσάβι με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντιέγκο Λόπεθ, ο οποίος ωστόσο άργησε να πέσει. Στο 41' ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα. Ο Μπόγιαν έφυγε ωραία στον κενό χώρο, κέρασε μια "χόρτα" τον Γκονσάλο, πασάροντας στον... εαυτό του και με ιδανικό πλασέ, έκανε το 0-3.
Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αν και το "κίτρινο υποβρύχιο" προσπάθησε κατά διαστήματα να αντιδράσει. Τον μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει στο 68' με τον Χοσέμπα Γιορέντε, ο οποίος αντικατέστησε με την έναρξη της επανάληψης τον Ιμπαγάσα. Όμως η "Μπάρσα" φύλαγε ακόμα ένα γκολ για το φινάλε. Σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο, ο Ντάνι Άλβες με συρτή πάσα, έβγαλε τον Μέσι απέναντι από τον Λόπεθ κι από κει και πέρα, τα πράγματα ήταν εύκολα για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό. Σημειώνουμε πως οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Σέρχιο Μπουσκέτς στο 82'.