Liverpool- Chelsea (preview)

Tέλος στα όνειρα κατάκτησης οποιουδήποτε τίτλου έβαλε την περασμένη Πέμπτη η Atletico Μαδρίτης, στη Liverpool. Πλέον οι Reds, μετά τον αποκλεισμό τους στα ημιτελικά του Europa League, επικεντρώνονται στα δύο τελευταία παιχνίδια της χρονιάς, ξεκινώντας την Κυριακή υποδεχόμενοι την Chelsea. Η ομάδα του Rafa Benitez- ο οποίος όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο Anfield και την επόμενη χρονιά- ετοιμάζεται να "παίξει τα- όποια- ρέστα" της για την κατάληψη της τέταρτης θέσης, και κυρίως τη διασφάλιση μιας θέσης στην Ευρώπη. Απέναντι στη Liverpool, θα βρεθεί η πρωτοπόρος Chelsea, η οποία θέλει να φύγει με το "διπλό" από το Merseyside, ώστε να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη διαφορά της από τη δεύτερη United, η οποία ταξιδεύει στη βορειοανατολική Αγγλία για να αντιμετωπίσει τη Sunderland.

Liverpool
Τα γεγονότα "τρέχουν" στον σύλλογο του Merseyside, τόσο όσον αφορά το μέλλον του Rafa Benitez στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, όσο και για το αν τελικά θα βρεθεί επίδοξος επενδυτής να αγοράσει τα μερίδια των George Gillett και Tom Hicks. Πριν μερικούς μήνες, ο εκτελεστικός διευθυντής της Liverpool, Christian Purslow, είχε δηλώσει πως ενδεχόμενη συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του Europa League, θα ισοσκέλιζε κάπως την οικονομική ζημιά. Οπότε, μετά τον αποκλεισμό από την Atletico Μαδρίτης, και εφόσον ο σύλλογος δεν πωληθεί άμεσα, οι οπαδοί των Reds μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζονται για μια περίοδο "ισχνών αγελάδων". Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης με την Chelsea, ο Rafa Benitez δεν αποκλείεται να παρατάξει την ομάδα του με το ίδιο σχήμα, όπως κόντρα στους Rojiblancos. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει πως θα δούμε και πάλι τον Ryan Babel στην επιθετική γραμμή, ενώ τον Alberto Aquilani στον ρόλο του συνδετικού κρίκου, μεταξύ του κέντρου και της επίθεσης. Εκτός αποστολής έχουν τεθεί οι Fabio Aurelio και Emiliano Insua (πρόβλημα στον μηρό), Martin Kelly και Fernando Torres (γόνατο) και Martin Skrtel (μετατάρσιο). Αμφίβολος για το παιχνίδι, είναι και ο David Ngog, ο οποίος ταλαιπωρείται από πόνους στην πλάτη.

Chelsea
Νίκη και μόνο νίκη θέλει η Chelsea του Carlo Ancelotti, στην αυριανή αναμέτρηση του Anfield. Οι Blues πηγαίνουν στο Anfield "μπαρουτοκαπνισμένοι" μιας και "ακόμα σκοράρουν" από το παιχνίδι της προηγούμενης βδομάδας, όταν φιλοδώρησαν την εστία της Stoke με επτά τέρματα. Στα συν της Chelsea, είναι το ότι- σε σχέση με τους αντιπάλους τους- δεν είχαν μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις και είχαν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν όλη τους την προσοχή εκεί. Οι "μπλε" θα κυνηγήσουν τη νίκη- ώστε να μην ασχοληθούν καν με το τι θα κάνει η United στο Stadium of Light, κόντρα στη Sunderland- η οποία θα τους διατηρήσει στην κορυφή. Στο στρατόπεδο των Λονδρέζων, ο Carlo Ancelotti δε μετράει κάποιο νέο πρόβλημα, πέρα από τα γνωστά. Τραυματίες εδώ και πολύ καιρό οι Michael Essien και Jose Bosingwa (αμφότεροι με πρόβλημα στο γόνατο), ο John Obi Mikel, ο οποίος έχει πρόβλημα στον αστράγαλο, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Ricardo Carvalho, που έχει τραυματιστεί επίσης στον αστράγαλο. Στη βασική ενδεκάδα της Chelsea επιστρέφει ο John Terry, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Προϊστορία
Αν και η εικόνα των δύο ομάδων, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, η προϊστορία, είναι ένα στοιχείο που δε θα ήθελε να λάβει υπόψη η Chelsea. Σε 76 αναμετρήσεις στο Anfield, η Liverpool μετράει 49 νίκες, οι Blues μόλις 11, ενώ 16 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στην αντίστοιχη περσινή αναμέτρηση, η ομάδα του Benitez είχε επικρατήσει με 2-0 της Chelsea, ενώ το τελευταίο διπλό των "μπλε" στο Anfield, έλαβε χώρα στις 2 Οκτωβρίου του 2005, όταν είχε συντρίψει τη Liverpool με το εντυπωσιακό 1-4.

Διαιτητής
Ο Alan Wiley θα διευθύνει την αναμέτρηση του Anfield, με βοηθούς τους Andy Garratt και Mick McDonough.
www.englishfootball.gr