«Απάντησαν στους ίδιους!..»

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΣΩ… SPORTDOG ΕΔΩΣΕ Ο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. «ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ». «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΠΟΤ». ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.-
Μεγάλη χαρακτήρισε τη νίκη της Ελλάδας επί της Νιγηρίας ο Νίκος Λυμπερόπουλος με δηλώσεις του στον sportdog. Ο έμπειρος επιθετικός αφού έδωσε συγχαρητήρια στους διεθνείς, τόνισε πως το μυστικό της νίκης ήταν η συγκέντρωση και στα 90 λεπτά, ενώ εμφανίστηκε και ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη συνέχεια της εθνικής στην διοργάνωση. Ο άσος της ΑΕΚ, υπογράμμισε επίσης πως οι διεθνείς με τη σημερινή τους εμφάνιση, δεν απάντησαν στους επικριτές τους, αλλά στους ίδιους τους εαυτούς και τόνισε πως οι παίκτες δεν είναι … ρομπότ.
-Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο για το νίκη της Εθνικής με τη Νιγηρία;
«Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη που συνοδεύτηκε από μία καλή εμφάνιση. Αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους, η οποία έγινε κάτω από μεγάλη πίεση».
-Τι άλλαξε στην ομάδα από το παιχνίδι κόντρα στη Ν. Κορέα ως σήμερα;
«Τα παιδιά έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Ήταν μία γροθιά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παρέμειναν συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά, όντας πάνω από όλα πειθαρχημένοι».
-Δόθηκε, μετά από αυτή τη νίκη και την εμφάνιση, απάντηση στους επικριτές της ομάδας;
«Τη μόνη απάντηση που είχαν να δώσουν ήταν στους εαυτούς τους. Σήμερα απέδειξαν ότι έχουν δυνατότητες και δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από το ποδόσφαιρο των άλλων χωρών. Το θέμα είναι να αποδίδουμε όσο καλύτερα μπορούμε σε όλα τα παιχνίδια, όπως κάναμε σήμερα, οπότε μπορούσε η ομάδα να είχε πετύχει πιο πολλά γκολ. Κριτική μπορεί να κάνει ο καθένας, αλλά οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ».
-Ποιος πρέπει να είναι ο στόχος από εδώ και στο εξής;
«Το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε καλή εικόνα και στη συνέχεια. Αλλωστε το γεγονός ότι είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι από μόνο του επιτυχία. Πρέπει συνέχεια να αναδεικνύουμε το ποδόσφαιρο μας και να αποδεικνύουμε πως δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τους άλλους».
-Έχει η ομάδα δυνατότητες να πάρει την πρόκριση για τους «16»;
«Φυσικά κι έχει. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, όπως είδαμε άλλωστε και μέχρι τώρα στο Μουντιάλ. Προσωπικά δε με απασχολεί αυτό, εμένα με νοιάζει ότι η ομάδα απέδειξε ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να παίξουμε με αξιοπρέπεια και κόντρα στην Αργεντινή, αλλά πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που η Ελλάδα έχει φτάσει ως εδώ».
sportdog.gr