Κάιτ: "Είναι ο μίστερ Λίβερπουλ"

Ο διεθνής Ολλανδός άσος θεωρί επιτακτική ανάγκη την παραμονή του Στίβεν Τζέραρντ και την επόμενη περίοδο στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Στα γήπεδα της Ν. Αφρικής μοχθούν και οι δύο για τις Εθνικές τους ομάδες. Ο Ντιρκ Κάιτ ξέρει ήδη ότι οι "οράνιε" θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση, ο Στίβεν Τζέραρντ όμως όπως και τα υπόλοιπα "λιοντάρια" θα πρέπει να δώσουν τα πάντα στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Σλοβενία.
Ο Ολλανδός άσος δήλωσε λυπημένος για την αποχώρηση του Μπενίτεθ και δεν θέλει καν να σκέφτεται πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον αρχηγό των "κόκκινων". Ο επιθετικός της Λίβερπουλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Στίβεν Τζέραρντ και έμαθε ότι ο αρχηγός των «κόκκινων» δε θα αποφασίσει τίποτα για το μέλλον του πριν τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ρεάλ όμως είναι σίγουρο ότι δε θα τον αφήσει να ηρεμήσει και πολύ.
Ο 29χρονος Κάιτ μίλησε πάντως για τον Τζέραρντ δημόσια: «Δε θέλω να φύγει ο Στιβ. Όλοι τον θέλουμε εδώ. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα, είναι ο αρχηγός και στις φλέβες του ρέει η Λίβερπουλ. Μόνο αν πρόκειται για πολύ καλή προσφορά από έναν τεράστιο σύλλογο θα τον κάνει να σκεφτεί να φύγει από το Άνφιλντ. Δεν έχω ακούσει όμως για κάτι επίσημο οπότε είναι απόφαση δική του και της ομάδας να τα βρούνε».