Φαν Πέρσι: Θέλω μια φωτογραφία σαν κι αυτή του Ντιέγκο

Έμπνευση και κίνητρο από μια φωτογραφία του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα από το Μουντιάλ του 1986 σκοπεύει να αντλήσει ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ενόψει του πρώτου του τελικού με τους «οράνιε». Η Ολλανδία θα είναι παρούσα στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού της 11ης Ιουλίου στο Γιοχάνεσμπουργκ και ο επιθετικός της Άρσεναλ θυμήθηκε μια συγκεκριμένη φωτογραφία από το Μουντιάλ του Μεξικού με τον διάσημο Αργεντινό να κρατάει το τρόπαιο και θέλει και εκείνος μία τέτοια αν η ομάδα του Φαν Μάρβαϊκ τα καταφέρει την Κυριακή.
«Έχω συνηθίσει να βλέπω άλλες ομάδες στον τελικό αλλά αυτήν την φορά εγώ θα παίζω, εγώ θα είμαι στο επίκεντρο. Δεν ξέρω πόσο καλά θα νοιώσω αν κατακτήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά έχω μια πολύ μεγάλη φωτογραφία στο δωμάτιο του σπιτιού μου με τον Μαραντόνα να κρατάει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι μια απίστευτη φωτογραφία, τον κρατούν οι συμπαίκτες του στους ώμους τους και εκείνος κρατάει το τρόπαιο με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο του. Αν το πάρουμε, θέλω να βγάλω και εγώ μια τέτοια φωτογραφία», είπε στην ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ ο νεαρός στράικερ. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι μίλησε και για την μεγάλη σημασία που έχει για αυτόν και τους συμπαίκτες του το να πετύχουν εκεί που απέτυχε ο Κρόιφ, ο Νέεσκενς, ο Χάαν, ο Ρεπ, ο Ρένσενμπρινκ και τόσοι άλλοι.
«Είναι δύσκολο να αντέξεις την πίεση, γιατί έχεις να παλέψεις με τις αναμνήσεις των ομάδων που πήγαν εκεί πριν από σένα, το 1974 και το 1978. Ήταν τόσο μεγάλοι παίκτες, για κάποιο λόγο απέτυχαν αλλά έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε τώρα για πρώτη φορά και τότε θα τα έχουμε πάει καλύτερα από αυτούς. Μεγαλώνεις με την ανάμνηση εκείνων των ομάδων, όταν μιλούν κάποιοι παίκτες από εκείνες τις ομάδες όλοι τους ακούνε. Ίσως κάποια μέρα ακούσουν και εμένα».
sportdog.gr