Φέργκιουσον: Απαίσια δουλειά να είσαι τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας

Ο Φάμπιο Καπέλο έκανε ότι μπορούσε για να σώσει την δουλειά του στον αγγλικό πάγκο, ο Ζοσέ Μουρίνιο δηλώνει πως θα ήταν περήφανος αν αναλάμβανε τα «λιοντάρια» αλλά το αυτί του Σερ Άλεξ δεν ιδρώνει… Στο περιθώριο του φιλικού αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Σέλτικ στον Καναδά, ο Φέργκιουσον μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και ισχυρίστηκε πως δεν θα σκεφτόταν ποτέ να γίνει ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, παρότι όπως αποκάλυψε, στο παρελθόν του προτάθηκε δύο φορές η συγκεκριμένη θέση.
«Μου προσφέρθηκε η ευκαιρία να αναλάβω την Εθνική Αγγλίας δύο φορές και φυσικά ούτε που το συζήτησα. Έτσι κι αλλιώς, πρόκειται για ένα πικρό ποτήρι. Είναι μια απαίσια δουλειά, συν το ότι θα είχα ένα τρομακτικό μειονέκτημα επειδή είμαι Σκωτσέζος. Όπως και να το δεις, μετράει», είπε ο Φέργκιουσον, ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να γράψει βιβλίο για την πίεση του πρωταθλητισμού… Ο Σκωτσέζος έδωσε την δική του διάσταση για τα αίτια της νέας αποτυχίας της Εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και συντάχθηκε με όσους υποστηρίζουν πως το βαρύ καλεντάρι της σεζόν, δρα ανασταλτικά για κάθε απόπειρα των «λιονταριών» να κάνουν κάτι καλό στις καλοκαιρινές τους υποχρεώσεις.
«Η αγωνιστικής περίοδος στην Αγγλία είναι εξοντωτική. Δείτε τον Δεκέμβρη, για παράδειγμα, όταν δίνουμε 8 ή 9 παιχνίδια, παρόλο που είναι το χειρότερο σημείο της χρονιάς για τους αγωνιστικούς χώρους που είναι πιο βαριοί και ο καιρός είναι ο χειρότερος. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, βρίσκει τους παίκτες να κουβαλούν θλάσεις και τραβήγματα. Αλλά λόγω της σημασίας των αγώνων συνεχίζουν να παίζουν και όταν φτάνει το τέλος της σεζόν και υπάρχει μια σημαντική διοργάνωση σαν το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν είναι 100% έτοιμοι».
sportdog.gr