Κι επίσημα κόκκινος ο Κόουλ

Παίκτης της Λίβερπουλ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι κι επισήμως ο Τζο Κόουλ, σε μια πολύ σημαντική μεταγραφή για τους «κόκκινους». Η απόκτηση του 28χρονου μέσου ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την ομάδα του Ρόι Χότζσον, με τον Κόουλ να αμείβεται με 4,7 εκατομμύρια λίρες ετησίως. Παράλληλα, ο πρώην άσος της Τσέλσι θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 10 στην πλάτη, ενώ ήδη έχει μεταβεί στην Ελβετία, εκεί όπου προετοιμάζονται οι πεντάκις πρωταθλητές Ευρώπης.
Ήρθα στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Λίβερπουλ, ο Τζο Κόουλ ανέφερε ότι ανήκει στη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ξέρω ότι πήρα τη σωστή απόφαση και ανυπομονώ να ξεκινήσω να αγωνίζομαι. Είναι μία πρόκληση για εμένα. Σε όλη μου την καριέρα αγωνιζόμουν στο Λονδίνο. Θα μπορούσα να μείνω εκεί, όπου οι οπαδοί με αγαπούσαν και κέρδιζα τίτλους. Αλλά ήθελα να προκαλέσω τον εαυτό μου και όταν έμαθα ότι η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται για εμένα, δεν δίστασα, γιατί πρόκειται για τον μεγαλύτερο σύλλογο στη χώρα.
Συζήτησα με τον Ρόι Χότζσον και εντυπωσιάστηκα. Η ομάδα είχε πριν Ισπανούς και Γάλλους προπονητές και πιστεύω ότι θα δώσει νέα πνοή ότι ήρθε ένας Άγγλος. Η ομάδα τερμάτισε έβδομη στην προηγούμενη σεζόν και αυτό δεν ήταν καλό. Με τους παίκτες που έχουμε και ο Χότζσον μας εξήγησε πού θέλει να φτάσει την ομάδα», είπε ο Κόουλ στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ.
sportdog.gr