Μέχρι το 2014 στην Αρσεναλ ο Βενγκέρ

Έως το καλοκαίρι του 2014 θα παραμείνει ο Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ, καθώς υπέγραψε τριετή επέκταση της συνεργασίας του με τον σύλλογο του βόρειου Λονδίνου. «Η καρδιά μου ανήκει στην Αρσεναλ και επιθυμία μου είναι να δω αυτήν την ομάδα να κατακτά τίτλους» τόνισε χαρακτηριστικά ο 60χρονος Αλσατός στην ιστοσελίδα των «κανονιέρηδων» και συνέχισε:
«Η αφοσίωση και το κίνητρό μου είναι τόσο ισχυρά και "φρέσκα" όσο ποτέ. Αισθάνομαι πως η προσωπική θέση μου είναι ότι έχω τόσο μεγάλο κίνητρο όσο πάντα, εάν όχι μεγαλύτερο. Έχω την εμπιστοσύνη από το διοικητικό συμβούλιο και -ελπίζω- και από τους φιλάθλους, καθώς επίσης και από τους παίκτες».
Ο Βενγκέρ είναι ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της Αρσεναλ, καθώς βρίσκεται στο «τιμόνι» της από το 1996. Στη διάρκεια της παρουσίας του στους Λονδρέζους, ο έμπειρος προπονητής έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, εκ των οποίων το ένα χωρίς ήττα, ωστόσο η ομάδα έχει μείνει χωρίς τίτλο τα τελευταία πέντε χρόνια (τελευταίο τρόπαιο κύπελλο Αγγλίας 2005).
«Καταλαβαίνω ότι δεν έχουμε κατακτήσει τίτλο για μερικά χρόνια και είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στους τίτλους, επειδή ακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική. Διατηρήσαμε τον σύλλογο στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, να κατακτήσουμε τρόπαια και να κατακτήσουμε τον τίτλο και, φυσικά, το Τσάμπιονς Λιγκ».
sportdog.gr