Η Ίντερ το Σούπερ Καπ Ιταλίας

Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς πανηγύρισε η Ίντερ, η οποία επικράτησε στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας που διεξήχθη στο «Σαν Σίρο» της Ρόμα με 3-1. Οι Ρωμαίοι ξεκίνησαν πολύ καλά στο παιχνίδι και μόλις στο 10’ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Βούσινιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Σέζαρ, αλλά ο γκολκίπερ των «νερατζούρι» αντέδρασε σωστά και έδιωξε. Η Ρόμα όμως συνέχισε να πιέζει και να ελέγχει τον ρυθμό του ματς, με αποτέλεσμα στο 20’ να κάνει και το 1-0. Ο Τότι πάσαρε πολύ ωραία στον Ρίισε και ο Νορβηγός με ένα εξαιρετικό πλασέ με το εξωτερικό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Αυτό το γκολ…ξύπνησε κάπως τους παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ανέβασαν ρυθμούς και έψαξαν την ισοφάριση. Στο 34’ μάλιστα το καλό σουτ του Μαϊκόν κατέληξε στην αγκαλιά του Λόμποντ, ενώ τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Σνέιντερ, έφυγε μόλις άουτ. Όσο κυλούσε ο χρόνος η Ίντερ πίεζε περισσότερο και τελικά στο 42’ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Βούτσινιτς γύρισε λανθασμένα τη μπάλα στον Ζουάν μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να κόψει και ο Πάντεφ που ακολουθούσε πετάχτηκε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ήταν σαφώς χειρότερο από πλευράς θεάματος, οι πρωταθλητές Ιταλίας επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Στα πρώτα λεπτά η Ρόμα πρόβαλε κάποια αντίσταση, όμως στο 70’ η Ίντερ έκανε το 1-0 και κάπου εκεί τέλειωσε το ματς. Ο Μιλίτο γύρισε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Ετό και αυτός με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-1 και ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Καμαρενούζος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς στο 80’ με ωραίο σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Λόμποντ και έγραψε το τελικό 3-1.
sportdog.gr