Στο προσκήνιο Κινέζος αγοραστής για την Λίβερπουλ!

Σε διαδικασία πώλησης είναι πιθανόν να βρεθεί η Λίβερπουλ, μετά το ενδιαφέρον που προέκυψε από Κινέζο μεγαλοεπιχειρηματία που προσφέρει περίπου 423 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει στην κατοχή του τον σύλλογο. Αυτό το ποσό αφορά και τα 286 εκατομμύρια που χρωστά ο σύλλογος στην «Royal Bank of Scotland» η οποία και διαπραγματεύεται την αποπληρωμή του από τον Κένι Χουάνγκ. Πρόκειται για έναν οικονομικό μεγιστάνα που δραστηριοποιείται στην Άπω Ανατολή και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων κατέχει και το 15% των Κλίβελαντ Καβαλίερς και πλέον φιλοδοξεί να βάλει τέλος στην εποχή Χικς-Τζιλέτ στον σύλλογο του Μερσεϊσάντ.
Ο Χουάνγκ είχε προσπαθήσει και το 2008 να αγοράσει την Λίβερπουλ, ωστόσο είχε κρίνει απαγορευτική την τιμή των 785 εκατομμυρίων ευρώ που τότε του είχαν ζητηθεί από τους Αμερικάνους ιδιοκτήτες των «ρεντς». Αγοράζοντας το χρέος της αγγλικής ομάδας, ο Ασιάτης επιχειρηματίας αποκτά μεγάλη δύναμη και ουσιαστικά βρίσκεται στο κατώφλι της αγοράς των πεντάκις Πρωταθλητών Ευρώπης, έχοντας φυσικά και την υποστήριξη των φιλάθλων τους για τους οποίους οι Χικς και Τζιλέτ είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα στο «Άνφιλντ».
Άνθρωπος κοντά στο περιβάλλον του Κένι Χουάνγκ μίλησε στο bbc, αναφέροντας: «Ο Χουάνγκ έχει κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση και η πώληση μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Προσφέρεται να ξεπληρώσει το χρέος στην RBS και να δώσει χρήματα στον νέο μάνατζερ, τον Ρόι Χόντσον για να κάνει αγορές στο μεταγραφικό παζάρι. Σκοπεύει ακόμα να χτίσει ένα νέο γήπεδο για τον σύλλογο (σ.σ οι διαδικασίες ανέγερσης του νέου γηπέδου στο Στάνλεϊ Παρκ, χωρητικότητας 60.000 θέσεων έχουν «παγώσει» εδώ και τρία χρόνια). Ο Κένι είναι ο μοναδικός σοβαρός επενδυτής που ενδιαφέρεται για τον σύλλογο και είναι αισιόδοξος».
sportdog.gr