Community Shield preview (16:45 ΝΕΤ)

Στο ιστορικό Wembley θα τεθούν αντιμέτωπες οι Chelsea και Manchester United με φόντο το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στον τελικό του Community Shield. Οι απουσίες και για τις δύο ομάδες είναι μεγάλες. Αρκετοί βασικοί παίκτες θα απουσιάσουν , ένα είναι όμως σίγουρο οι 22 ποδοσφαιριστές που θα παραταχθούν στο χορτάρι του Wembley θα κυνηγήσουν με νύχια και με δόντια τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως θα "ντεμπουτάρει" και το νέο τερέν του Wembley μιας και δεν έχει περάσει καιρός από τότε που οι φωνές για το χορτάρι του ιστορικού γηπέδου είχαν φτάσει σε επίπεδο κραυγών.
Chelsea
Η ενδεκάδα των "μπλε" δεν θα περιλαμβάνει τον Drogba, ο οποίος όμως θα βρεθεί στον πάγκο της ομάδας του, ενώ τον σιγοντάρουν οι Cech , Alex και Bosingwa. Ο αντικαταστάτης του Τσέχου πορτιέρο θα είναι ο Hilario ενώ οι Anelka, Kalou και Malouda θα αποτελέσουν την επιθετική τριάδα της Chelsea. O Ancelotti, όντας απόλυτα ρεαλιστής, τονίζει:
"Πιστεύω πως οι παίκτες που επέστρεψαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι 100% έτοιμοι αλλά από την άλλη πρέπει να παίξουν. Για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιήσω άφοβα τους Άγγλους και Πορτογάλους παίκτες την Κυριακή, κανονικά".
Η Chelsea, φαίνεται να έχει αρχίσει "μουδιασμένα" την προετοιμασία της αλλά θεωρείται λογικό (;) πως στα επίσημα ματς θα δείξει διαφορετικό πρόσωπο, θα γίνει η αρχή αύριο;
Η πιθανή ενδεκάδα της Chelsea, είναι η εξής:
Hilario, Ferreira, Ivanovic, Terry, A Cole, Mikel, Lampard, Essien, Malouda, Anelka, Kalou.
Manchester United
Αν οι απουσίες για την Chelsea, είναι πολλές, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στην United. Ο Ferguson θα πρέπει να στήσει την ομάδα του, χωρίς τους Carrick, Anderson, Evra και Ferdinand. Από την άλλη είναι σίγουρο πως οι Rooney και Owen θα λάβουν χρόνο συμμετοχής, αν πιστέψουμε τα λεγόμενα του Σκωτσέζου τεχνικού:
"Οι Rooney και Owen σίγουρα έχουν ανάγκη να αγωνιστούν για 45 λεπτά την Κυριακή".
Ο Ferguson παρ' όλα αυτά ανησυχεί για την υγεία όλων των "μουντιαλικών" παικτών του:
"Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε. Οι παίκτες που έπαιξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι σε πλήρη φόρμα την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος".
Η πιθανή ενδεκάδα της Manchester United, είναι η εξής:
Van der Sar, Evans, Smalling, Vidic, O'Shea, Valencia, Fletcher, Giggs, Nani, Hernandez, Rooney.
Παράδοση
Πέρυσι οι δύο ομάδες διαστάυρωσαν και πάλι, για την ίδια διοργάνωση τα ξίφη τους, με την Chelsea να επικρατεί στα πέναλτι. Ευκαιρία για εκδίκηση εκ μέρους της United ή διατήρηση των κεκτημένων για την Chelsea;
englishfootball.gr