Παιδιά είναι “ΠΑΣ” και όχι “Πας”

Ποιος δεν ξέρει τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον “Άγιαξ της Ηπείρου”, την ομάδα που αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Ήπειρο, από τα Γιάννενα μέχρι τη Πρέβεζα και από την Άρτα μέχρι την Ηγουμενίτσα. Ποιος φίλαθλος δεν έχει τραγουδήσει έστω και μία φορά τον ύμνο του. Αυτό το Πανηπειρωτικό του χαρακτήρα του άλλωστε αντιπροσωπεύουν και τα αρχικά του ακρωνύμου ΠΑΣ. Δηλαδή Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος.
Παρόλα αυτά όμως πολλοί συνηθίζουν να γράφουν Πας Γιάννινα και όχι ΠΑΣ Γιάννινα όταν γράφουν ένα κείμενο σχετικό με αυτό τον μεγάλο σύλλογο. Θαρρείς σαν να θέλουν να γράψουν ότι… θα Πας στα Γιάννινα…
Το κακό όμως είναι να το βλέπει κανείς γραμμένο αυτό από διάφορους μαθητευόμενους μάγους που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ΠΑΣ Γιάννινα για τους Ηπειρώτες και τι σημαίνει να φορά κανείς τη φανέλα του.
Γι’ αυτό καλό είναι να μάθουν όλοι ότι είναι ΠΑΣ Γιάννινα και όχι Πας Γιάννινα. Τουλάχιστον όταν κάποιος πιάνει το μολύβι του για να γράψει γι’ αυτή την μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει συναίσθηση του ειδικού βάρους του ονόματός της ομάδας στην οποία αναφέρεται. Την ιστορία πέντε δεκαετιών που κουβαλά και πιο πριν την ιστορία του Ατρομήτου και του Αβέρωφ Ιωαννίνων. Την ιστορία των τόσων επιτυχιών.
Νίκος Νικολάου