Μάθημα της Χέρκουλες στην «Μπάρσα»!

Πέρα για πέρα αρνητικό ήταν το τεστ της Μπαρσελόνα, ενόψει της έναρξης του Τσάμπιονς Λιγκ και της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, την Τρίτη στην Βαρκελώνη. Οι πρωταθλητές Ισπανίας ηττήθηκαν με 2-0 μέσα στο «Καμπ Νου» από την νεοφώτιστη Χέρκουλες και φυσικά προβλημάτισαν τους χιλιάδες οπαδούς τους που βρέθηκαν στο γήπεδο. «Δήμιος» των «μπλαουγκράνα» δεν ήταν άλλος από τον Νέλσον Βαλντές. Η ομάδα του Αλικάντε τον απέκτησε το καλοκαίρι από την Ντόρτμουντ και εκείνος φύλαγε δύο γκολ για το ντεμπούτο του με την φανέλα της και μάλιστα στο παιχνίδι με την –κατά πολλούς- καλύτερη ομάδα του κόσμου. Ο Παραγουανός σκόραρε στο 27’ και στο 59’, εκθέτοντας με την εκρηκτικότητα του τον Ερίκ Αμπιντάλ.
Η Μπαρσελόνα έκανε το γνώριμο παιχνίδι της (η κατοχή μπάλας στο δεύτερο μέρος έφτασε το 72%-28%) ωστόσο, όπως φανερώνει και το τελικό σκορ, δεν ήταν καθόλου αποτελεσματική. Ο Γκουαρδιόλα προτίμησε να ξεκουράσει τους Τσάβι, Πέδρο, Ντάνι Άλβες και Πουγιόλ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε εσπευσμένα στο ματς τους τρεις πρώτους μήπως κι αλλάξει κάτι. Μάλιστα, ως δεξί μπακ στο πρώτο μέρος χρησιμοποιήθηκε αντί του Άλβες ο Αντριάνο, δίχως να καταφέρει κάτι ενώ βασικός ξεκίνησε και ο Χαβιέρ Μασεράνο. Στην επανάληψη, οι «μπλαουγκράνα» είχαν μεγάλες στιγμές με Μέσι, Ινιέστα και Πέδρο ωστόσο στο 89’ λίγο έλειψε να γίνει το 0-3, με τον Νταβίντ Τρεζεγκέ να χάνει την τεράστια ευκαιρία για την Χέρκουλες…
Η σύνθεση της Μπαρσελόνα (4-3-3): Βαλντές, Αντριάνο (60’ Ντάνι Άλβες), Μάξουελ, Πικέ, Αμπιντάλ, Μασεράνο (46’ Τσάβι), Κεϊτά, Ινιέστα, Βίγια, Μέσι, Μπόγιαν (46’ Πέδρο).
sportdog.gr