Ρομπίνιο: Απαίσιο μέρος το Μάντσεστερ

Ο Βραζιλιάνος άσος Ρομπίνιο, ο οποίος πρόσφατα αποκτήθηκε από τη Μίλαν εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το Μάντσεστερ. Ο Ρομπίνιο μίλησε στο «People» αρχικά για την αποχώρησή του από την Ρεάλ: «Τότε προορισμός μου ήταν η Τσέλσι και ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, όμως την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε η Σίτι και δέχθηκα. Δεν αποφάσισα εγώ την μεταγραφή. Ανταπόκριση υπάρχει πάντα ανάμεσα στα κλαμπ και δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος για το τι θα πληρώσει ο καθένας, όμως ο Μαρκ Χιούζ μου τηλεφώνησε και επέμεινε να ενταχθώ στην ομάδα. Έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην μεταγραφή μου». Σχετικά με τον Χιούζ και την συνύπαρξή του με τον Ελάνο, σχολίασε: «Δεν καταλαβαίνω, γιατί ο κόσμος έλεγε διάφορα για εμάς. Προσφέραμε ποιότητα στην ομάδα και ο Ελάνο και εγώ ήμασταν στην Εθνική Βραζιλίας. Ίσως ο Χιούζ δεν καταλάβαινε πόσο καλό είναι το να μας χρησιμοποιεί μαζί στην ομάδα».
Ο 26χρονος επιθετικός τόνισε επίσης ότι βρήκε δυσβάσταχτο το κλίμα στο Μάντσεστερ και απογοητεύτηκε από το γεγονός ότι η Σίτι δεν κατάφερε να γίνει πραγματικός διεκδικητής του τίτλου κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα. «Όταν έφτασα, οι διοικούντες της Σίτι μου είπαν ότι σε δύο χρόνια θα υποσκελίσουμε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως ο χρόνος πέρασε και τίποτα δεν άλλαξε».
Για το κλίμα σχολίασε χαρακτηριστικά: «Το Μάντσεστερ είναι ένα εκπληκτικό μέρος για ποδόσφαιρο, όμως απαίσιο μέρος να ζεις... τον χειμώνα, τις κρύες και σκοτεινές νύκτες. Είναι σκληρό για έναν νεαρό Βραζιλιάνο». Για την Premier League είχε να πει μόνο καλά λόγια: «Η Premier League είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο, χωρίς αμφιβολία. Τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα και η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική, όμως δεν είναι κάθε παίκτης ικανός να αγωνιστεί στην Αγγλία. Ο χαρακτήρας μπορεί να είναι δύσκολος για έναν ξένο».