Μονομαχία Ατλέτικο-Μπαρσελόνα στην Μαδρίτη

Δύο ομάδες που απασχόλησαν έντονα το ελληνικό κοινό αυτήν την εβδομάδα, πρωταγωνιστούν στην σπουδαιότερη αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής στην Ισπανία. Λίγες μέρες μετά τον εμφατικό της θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού στην Βαρκελώνη, η πρωταθλήτρια Μπαρσελόνα επισκέπτεται το «Βιθέντε Καλντερόν» για το μεγάλο παιχνίδι με την Ατλέτικο που προσπαθεί να συνέλθει από το «χαστούκι» που δέχτηκε μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ.
Στην «Πριμέρα», ωστόσο, τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά. Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν κάνει το «2 στα 2» και μαζί με την Βαλένθια οδηγούν για την ώρα την κούρσα, ενώ οι «μπλαουγκράνα» μετρούν ήδη την πρώτη απώλεια, αποτέλεσμα της επίσκεψης της Χέρκουλες στην πρωτεύουσα της Καταλανίας το περασμένο Σάββατο. Τα ερωτηματικά για την παρουσία του Κουν Αγκουέρο παραμένουν αφού ο Αργεντινός επιθετικός δίνει μάχη με τον χρόνο για να είναι έτοιμος την Κυριακή, ενώ ο Κίκε Φλόρες αναμένεται να ξεκινήσει από την αρχή αυτή την φορά τον Αντόνιο Ρέγιες. Οι «μπλαουγκράνα» είναι πλήρεις, με τον Μπόγιαν Κρκιτς να αναγνωρίζει στους Μαδριλένους έναν βασικό ανταγωνιστή για τον τίτλο στην Ισπανία, την φετινή σεζόν.
Για την Ρεάλ, το πρόγραμμα μοιάζει πιο ευνοϊκό αφού το Σάββατο φιλοξενείται από την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα». Οι «μερένχες» προέρχονται από δύο νίκες στα ματς με Οσασούνα και Άγιαξ, στα οποία πάντως δεν έλειψε ο προβληματισμός για το ποδόσφαιρο που έπαιξαν. Νέα προβλήματα δεν έχουν προκύψει για τον Μουρίνιο που εξακολουθεί να μην υπολογίζει στους Γκάγκο, Κακά, Ραούλ Αλμπιόλ και Γκαράι, ενώ για τους Βάσκους ενδέχεται να επιστρέψει ο Χοσέμπα Γιορέντε. Η Βαλένθια δεν απομακρύνεται πολύ από την βάση τους αφού ταξιδεύει στο κοντινό Αλικάντε για το τοπικό ντέρμπι με την Χέρκουλες που έκανε νωρίς αισθητή την παρουσία της στην «Πριμέρα» με την πολυσυζητημένη νίκη της στο «Καμπ Νου». Πέραν του Μπανέγκα, δεν υπάρχουν άλλα σημαντικά προβλήματα για την ομάδα του Ουνάι Έμερι που τα κατάφερε περίφημα και απέναντι στην Μπούρσασπορ, στην πρεμιέρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αντιθέτως, η Σεβίλλη «ψάχνεται» σε αυτό πρώτο κομμάτι της σεζόν και δεν θα έχει εύκολο έργο στο «Ροσαλέδα» απέναντι στην Μάλαγα που προέρχεται από το ηχηρό 5-3 μέσα στο «σπίτι» της Ρεάλ Σαραγόσα. Η Λα Κορούνια αναζητά το πρώτο της γκολ και την πρώτη της νίκη απέναντι στην Χετάφε στο παιχνίδι του «Ριαθόρ», ενώ η Βιγιαρεάλ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λεβάντε, στο δεύτερο τοπικό ντέρμπι της επαρχίας της Βαλένθια που γίνεται αυτό το σαββατοκύριακο.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της «Πριμέρα Ντιβιζιόν»:
Σάββατο 18/09
19:00 Εσπανιόλ-Αλμερία
19:00 Μαγιόρκα-Οσασούνα
21:00 Σπόρτινγκ Χιχόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο
23:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης
Κυριακή 19/09
18:00 Χέρκουλες-Βαλένθια
18:00 Ράσινγκ Σανταντέρ-Σαραγόσα
18:00 Λεβάντε-Βιγιαρεάλ
20:00 Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρσελόνα
22:00 Μάλαγα-Σεβίλλη
Δευτέρα 20/09
22:00 Λα Κορούνια-Χετάφε